Zoete aardappel met kaneelkip

Zoete aardappel met kaneelkip

Zoete aardappel2

Bereidingstijd

30+ minuten Een makkelijk gerecht uit de oven. Lekker met een salade met tomaat en gegrilde aubergine

Ingrediënten

(2 personen)

  • 400 gram zoete aardappel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram kippendijvlees
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • 1 eetlepel olie

 

Bereiden

  1. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  3. Maak de ui schoon en snijd hem in parten.
  4. Pers de knoflook uit boven de stukken zoete aardappel.
  5. Schep dit met de parten ui op het bakblik van de oven.
  6. Snijd het kippenvlees in repen.
  7. Meng er de kaneel, de koriander, wat peper en de olie door.
  8. Schep dit naast de aardappelen op de bakplaat.
  9. Laat alles in de hete oven in ca. 25 minuten gaar worden en bruin kleuren.

    Optioneel

  10. Grill ondertussen de in plakken gesneden aubergine

  Bron: PlusOnline

Reacties zijn gesloten.