Zo­mer­fruit­sa­la­de met Griek­se yog­hurt en no­ten

Zo­mer­fruit­sa­la­de met Griek­se yog­hurt en no­ten

2014-06-01 18.24.30

Bereidingstijd

10 minuten

Ingrediënten

(4 personen)

  • 1 zakje hazelnoten (à 65 g)
  • 250 g aardbeien
  • 100 g rode bessen
  • 3 nectarines
  • 100 g blauwe bessen
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 bekertjes Griekse yoghurt (à 150 g)
  • vloeibare honing

Bereiden

Voorbereiden

  1. Hazelnoten grof hakken.
  2. In droge koekenpan hazelnoten al schuddend lichtbruin roosteren. Op bordje laten afkoelen.
  3. Aardbeien wassen, schoonmaken en halveren.
  4. Rode bessen wassen en met vork van takjes afritsen.
  5. Nectarines wassen, halveren, pit verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  6. Blauwe bessen wassen.
  7. In kom alle vruchten mengen en besprenkelen met citroensap.

Bereiden

  1. Fruitsalade over vier schaaltjes verdelen en dot Griekse yoghurt erop scheppen.
  2. Gehakte noten erover verdelen.
  3. Vloeibare honing naar smaak erover schenken.

 

Bron: AH Allerhande

Reacties zijn gesloten.