Ingrediënten
(4 personen)
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- 2 blikken gepelde tomaten
- 1 lt visbouillon
- Versgemalen zwarte peper
- 3 el brandy, Spaanse cognac of witte wijn
- 1 laurierblad
- 1 tl paprikapoeder
(ook lekker: in stukken gesneden gegrillde paprika)
- Tabasco
- 250 g kabeljauw
- 250 g tonijn of zalm
- 300 g gekookte garnalen
- 1 potje gekookte gekookte mosselen of vers gekookte
- Verse platte peterselie
|
Bereiden
- Snijd de uien in halve ringen, hak de knoflook fijn.
- Fruit de uien en de knoflook in de olijfolie in een diepe pan.
- Voeg de gepelde tomaten, de visbouillon en de drank toe.
- Verwarm het geheel goed
- Voeg de specerijen toe en laat de stoofpot even pruttelen.
- Bak de in gelijke stukken gesneden vis even kort in een koekenpan.
- Laat de mosselen uitlekken of gebruik verse mosselen.
- Voeg alle vis toe aan de soep en verwarm nog goed mee.
- Garneer de Zarzuela met wat fijngehakte peterselie.
Serveren
Deze visstoof is heerlijk als lunch, maar ook als avondmaaltijd. Serveer bijvoorbeeld met donker brood.
|