Zarzuela: goedgevulde Spaanse vissoep

Zarzuela: goedgevulde Spaanse vissoep

2015-07-04 18.16.22 Zarzuela

Bereidingstijd

30 minuten

Ingrediënten

(4 personen)

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 1 lt visbouillon
  • Versgemalen zwarte peper
  • 3 el brandy, Spaanse cognac of witte wijn
  • 1 laurierblad
  • 1 tl paprikapoeder
    (ook lekker: in stukken gesneden gegrillde paprika)
  • Tabasco
  • 250 g kabeljauw
  • 250 g tonijn of zalm
  • 300 g gekookte garnalen
  • 1 potje gekookte gekookte mosselen of vers gekookte
  • Verse platte peterselie

Bereiden

 

  1. Snijd de uien in halve ringen, hak de knoflook fijn.
  2. Fruit de uien en de knoflook in de olijfolie in een diepe pan.
  3. Voeg de gepelde tomaten, de visbouillon en de drank toe.
  4. Verwarm het geheel goed
  5. Voeg de specerijen toe en laat de stoofpot even pruttelen.
  6. Bak de in gelijke stukken gesneden vis even kort in een koekenpan.
  7. Laat de mosselen uitlekken of gebruik verse mosselen.
  8. Voeg alle vis toe aan de soep en verwarm nog goed mee.
  9. Garneer de Zarzuela met wat fijngehakte peterselie.

Serveren

Deze visstoof is heerlijk als lunch, maar ook als avondmaaltijd. Serveer bijvoorbeeld met donker brood.

 

Bron: Caatkookt AD

Reacties zijn gesloten.