Zalm met gestoofde venkel en pasta

Zalm met gestoofde venkel en pasta

 

zalm venkel pasta bereiding-own

Bereidingstijd

25 minuten

 

Ingrediënten

(4 personen)

  • 2 kleine venkelknollen met veel groen
  • 1 kleine ui
  • 1/2 citroen
  • 4 dl visbouillon
  • 1-2 dl droge vermout (Noilly Prat) of droge witte wijn
  • 1 1/4 dl crème fraîche
  • 300 g lintpasta
  • (ontdooide) 4 zalmfilets à 125-150 g
  • 3 tl fijngesneden dragon

Bereiden

 

  1. Verwarm 25 g boter en bak hierin de ui, venkel en
    citroenpartjes ± 5 min. op zacht vuur.
  2. Schenk de vermout en bouillon erbij en laat alles ± 15 min.
    zachtjes koken tot de venkel gaar is.
     
  3. Neem de citroenpartjes eruit, roer de crème fraîche
    erdoor en verwarm de saus nog ± 5 min.
  4. Pureer de saus met de staafmixer (zeef hem eventueel) en
    breng op smaak met zout en peper. Houd de saus
    warm.
     
  5. Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op
    de verpakking beetgaar.
  6. Bestrooi de zalm met zout en peper.
  7. Verhit 25 g boter en bak hierin de filets aan elke kant 2-3 min. tot de zalm net gaar is (nog wel een beetje glazig, anders wordt de vis te droog).

 

Opdienen

  1. Maak met een vork een mooie grote rol van de pasta .
  2. Roer het venkelgroen en de dragon door de saus.
  3. Schep de saus op en om de pasta.
  4. Leg de zalm erop
  5. Garneer met een takje dragon.

 

Bron: www.venkel.nl

Reacties zijn gesloten.