Ingrediënten
(4 personen)
- 2 kleine venkelknollen met veel groen
- 1 kleine ui
- 1/2 citroen
- 4 dl visbouillon
- 1-2 dl droge vermout (Noilly Prat) of droge witte wijn
- 1 1/4 dl crème fraîche
- 300 g lintpasta
- (ontdooide) 4 zalmfilets à 125-150 g
- 3 tl fijngesneden dragon
|
Bereiden
- Verwarm 25 g boter en bak hierin de ui, venkel en
citroenpartjes ± 5 min. op zacht vuur.
- Schenk de vermout en bouillon erbij en laat alles ± 15 min.
zachtjes koken tot de venkel gaar is.
- Neem de citroenpartjes eruit, roer de crème fraîche
erdoor en verwarm de saus nog ± 5 min.
- Pureer de saus met de staafmixer (zeef hem eventueel) en
breng op smaak met zout en peper. Houd de saus warm.
- Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op
de verpakking beetgaar.
- Bestrooi de zalm met zout en peper.
- Verhit 25 g boter en bak hierin de filets aan elke kant 2-3 min. tot de zalm net gaar is (nog wel een beetje glazig, anders wordt de vis te droog).
Opdienen
- Maak met een vork een mooie grote rol van de pasta .
- Roer het venkelgroen en de dragon door de saus.
- Schep de saus op en om de pasta.
- Leg de zalm erop
- Garneer met een takje dragon.
|