Ingrediënten
(4 personen)
- 300 g = 2 zalmfilets
- 6 bosuitjes (bosje incl groen)
- 15 g dille (2 eetlepels)
- 200 g rauwe & gepelde garnalen (diepvries, ontdooid)
- 7 vellen bladerdeeg
- 1 el grove mosterd
- 125 g crème fraîche light
- 3 eieren
- 180 g geitenkaas blanc 50+
|
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snijd de zalm in blokjes van 1 x 1 cm.
- Snijd de bosui in ringetjes.
- Houd een paar takjes dille achter als garnering en snijd de rest fijn.
- Meng de bosui en dille met de garnalen en zalm.
- Roer de helft van de geitenkaas (in stukjes) door heen.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg en verdeel de visvulling erover.
- Klop de mosterd, crème fraîche en eieren (en wat peper en zout) los.
- Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vulling.
- Verkruimel de rest van de geitenkaas erover.
- Bak in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek eventueel na 30 min. af met aluminiumfolie om te zorgen dat de quiche niet te donker wordt.
- Neem de quiche uit de oven en laat 15 min. afkoelen op een rooster.
- Verwijder de vorm en garneer met de rest van de dille.
Combinatietip:
Lekker met babyspinazie en citroenpartjes.
Bewaartip:
Je kunt de quiche 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 30 min. afgedekt met aluminiumfolie in een voorverwarmde oven op 180 °C.
|