Visrolletjes

Visrolletjes

PSX_20150711_212327

Bereidingstijd

15 minuten

Ingrediënten

  • (4 personen)
  • 300 gram vis bv zalm of kabeljauw
  • 4 – 8 plakjes rauwe ham
  • 2 theelepels gedroogde basilicum
  • 2 eetlepels wijn- of balsamíco azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel suiker
  • 1 teentje knoflook
  • 2 dl demi crème fraîche
  • 5 kerstomaatjes
  • 1 eetlepel olijfolie peper en zout

Extra

  • prikkers

Bereiden

  1. Oven ongeveer 10 minuten voorverwarmen op 200°C.
  2. Snij de vis in gelijke stukjes van 2 cm.
  3. Bestrooi ze met peper en zout.
  4. Snijd de plakjes ham met een scherp mes in lange repen.
  5. Rol elke reep om een stukje vis en zet het met een prikker vast.
  6. Plaats de vis dan 8 minuten in een ingevette ovenschaal in de oven.
  7. Doe de basilicum met de azijn, mosterd en suiker in een hoge beker, pers de knoflook erboven uit en doe de demi crème fraîche erbij.
  8. Pureer het geheel met de staafmixer.
  9. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  10. Schep een dun laagje saus als een baan op een plat bord.
  11. Verwijder de prikkers en leg de vis netjes neer op de saus.
  12. Snijd de tomaatjes in vieren en leg het bij de vis.

Bron: Sonja Bakker

Reacties zijn gesloten.