Ingrediënten
- (4 personen)
- 300 gram vis bv zalm of kabeljauw
- 4 – 8 plakjes rauwe ham
- 2 theelepels gedroogde basilicum
- 2 eetlepels wijn- of balsamíco azijn
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel suiker
- 1 teentje knoflook
- 2 dl demi crème fraîche
- 5 kerstomaatjes
- 1 eetlepel olijfolie peper en zout
Extra
|
Bereiden
- Oven ongeveer 10 minuten voorverwarmen op 200°C.
- Snij de vis in gelijke stukjes van 2 cm.
- Bestrooi ze met peper en zout.
- Snijd de plakjes ham met een scherp mes in lange repen.
- Rol elke reep om een stukje vis en zet het met een prikker vast.
- Plaats de vis dan 8 minuten in een ingevette ovenschaal in de oven.
- Doe de basilicum met de azijn, mosterd en suiker in een hoge beker, pers de knoflook erboven uit en doe de demi crème fraîche erbij.
- Pureer het geheel met de staafmixer.
- Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Schep een dun laagje saus als een baan op een plat bord.
- Verwijder de prikkers en leg de vis netjes neer op de saus.
- Snijd de tomaatjes in vieren en leg het bij de vis.
|