Ingrediënten
(4 personen)
- 3 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
- 2 teentjes knoflook
- 1 pak lasagnebladen naturel (250 g)
- 1 courgette, in plakjes
- 2 rode paprika’s, in reepjes
- 1 schaal pangasiusfilet (320 g), in blokjes van 1 cm
- 1 bol mozzarella (125 g), in plakjes
- 2 tomaten, in plakjes
- 2 el groene pesto
- staafmixer
- (grote) ovenschaal (18 x 28 cm), ingevet
- evt. aluminiumfolie
|
Bereiden
- Verwarm de oven voor tot 180 °C.
- Snij de groente.
- Pureer met de staafmixer de inhoud van de blikken tomaat met de knoflook, een halve paprika en 2 paplepels pesto. Voeg zout en peper toe naar smaak.
- Schenk een laagje van deze tomatensaus op de bodem van de ovenschaal.
- Leg er een laag Iasagnebladen op.
- Beleg met een laag courgette en visfilet en paprika.
- Bedek met een laagje tomatensaus.
- Herhaal op dezelfde manier de lagen van de lasagnebladen, courgette, vis, paprika en tomatensaus.
- Eindig met lasagnebladen met een laag tomatensaus.
- Verdeel er de mozzarella, tomaten en pesto over.
- Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in 45 min.
Dek eventueel de lasagne af met aluminiumfolie als deze te donker kleurt.
- Laat na het bakken de lasagne nog 10 minuten staan.
Buon appetito!
|