Vislasagne met pesto

Vislasagne met pesto

Bereidingstijd

Totaal 75 min.

– 20 min. voorbereiding
– 45 min. oventijd
– 10 min. afkoelen

Ingrediënten

(4 personen)

  • 3 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 pak lasagnebladen naturel (250 g)
  • 1 courgette, in plakjes
  • 2 rode paprika’s, in reepjes
  • 1 schaal pangasiusfilet (320 g), in blokjes van 1 cm
  • 1 bol mozzarella (125 g), in plakjes
  • 2 tomaten, in plakjes
  • 2 el groene pesto

 

  • staafmixer
  • (grote) ovenschaal (18 x 28 cm), ingevet
  • evt. aluminiumfolie

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  2. Snij de groente.
  3. Pureer met de staafmixer de inhoud van de blikken tomaat met de knoflook, een halve paprika en 2 paplepels pesto. Voeg zout en peper toe naar smaak.
  4. Schenk een laagje van deze tomatensaus op de bodem van de ovenschaal.
  5. Leg er een laag Iasagnebladen op.
  6. Beleg met een laag courgette en visfilet en paprika.
  7. Bedek met een laagje tomatensaus.
  8. Herhaal op dezelfde manier de lagen van de lasagnebladen, courgette, vis, paprika en tomatensaus.
  9. Eindig met lasagnebladen met een laag tomatensaus.
  10. Verdeel er de mozzarella, tomaten en pesto over.
  11. Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in 45 min.
    Dek eventueel de lasagne af met aluminiumfolie als deze te donker kleurt.
  12. Laat na het bakken de lasagne nog 10 minuten staan.

Buon   appetito!

 

Bron: Jumbo

Reacties zijn gesloten.