Varkenshaas uit de wok

Varkenshaas uit de wok

Bereidingstijd

20 minuten

Eet met (noten) rijst of noedels.

 

 

Ingrediënten

(2 personen)

 

  • 1 grote varkenshaas
  • 1 eetlepel maïzena
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 125 gram champignons, in vieren
  • 1 grote rode paprika, in repen
  • 75 gram peultjes of sugarsnaps, schoongemaakt en in schuine stukken
  • 3 lente-uitjes in ‘grote’ stukken, loof kan ook mee (in ringen)
  • 1 teen knoflook, kleingesneden
  • stuk gemberwortel (2 cm), geraspt
  • versgemalen peper

Bereiden

 

Tips

  • Niet te veel extra zout toevoegen, soja is ook al behoorlijk zout!
  • Haal het vlees een half uur voor het bereiden uit de koelkast en laat op temperatuur komen.

Bereiding

  1. Snijd de varkenshaas in (niet te) dunne plakjes (halve cm)
  2. Meng maïzena met versgemalen peper en 2 eetlepels water glad.
  3. Roer de soja erdoor.
  4. Verhit een scheutje olie en roerbak het vlees snel om en om (1 minuut) tot het zijn rode kleur verliest.
    Bak het vlees niet te lang door omdat het dan snel taai en droog kan worden!
  5. Schep uit de pan.
  6. Voeg eventueel wat extra olie toe en roerbak de champignons en paprika 2 minuten.
  7. Voeg de peultjes en lente-uitjes toe, roerbak 1 minuut.
  8. Voeg gember en knoflook toe.
  9. Schep alles al bakkend enkele seconden om.
  10. Voeg het vlees aan de beetgare groente toe, schep om en schenk het sojasausje in de pan:
  11. Breng aan de kook, laat zachtjes binden en het vlees doorwarmen.

 

Bron: Janny van der Heyden (AD)

Reacties zijn gesloten.