Trifle met aardbeien, bosbessen en romige yoghurt

Trifle met aardbeien, bosbessen en romige yoghurt

a774ca1f-5388-432f-92c7-2e3eb40fa1cd

Bereidingstijd

15 minuten

Deze trifle (een dessert van laagjes) bestaat uit blokjes (zelfgebakken) cake, bosbessen, aardbeien en een heerlijk romig mengsel van Griekse yoghurt, slagroom en een beetje gesmolten witte chocola. Een heerlijk zomers dessert!

Ingrediënten

(4 personen)

  • 125 ml slagroom
  • 1 eetlepel suiker
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 40 gr witte chocolade
  • 250 gr aardbeien
  • 150 gr bosbessen
  • 2 plakken cake of eierkoeken

Bereiden

  1. Klop de slagroom stijf met een eetlepel suiker.
  2. Smelt de witte chocolade in de magnetron, in ongeveer 2x 30 seconden. Roer halverwege goed door.
  3. Meng de slagroom met de witte chocolade en de Griekse yoghurt en mix nog even kort door tot het goed gemengd is. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
  4. Maak de aardbeien schoon en snij in kleine blokjes. Spoel de bosbessen goed af. Snij de cake in blokjes.
  5. Verdeel de cake over vier glaasjes (of meer, afhankelijk van de grootte). Verdeel hier de bosbessen over. Dan een paar scheppen van het yoghurtmengsel en als laatste de stukjes aardbei.

  Bron: Allrecipes.nl

Reacties zijn gesloten.