|
Bereidingstijd
Voorbereiding: 30 minuten + Bereiding: 45 minuten
Een paella naar authentiek Spaans recept met chorizo, kip, erwtjes, inktvis, mosselen en garnalen. De saffraan en chorizo geven deze eenpansmaaltijd een prachtige rode kleur. Een speciale paellapan wordt aangeraden.
|
Ingrediënten
(6 personen)
- 4 el olijfolie
- 1 fijngehakte ui
- 2 fijngesneden teentjes knoflook
- 1 rode peper, fijngesneden
- 125 gr verse chorizoworst, ontdaan van het velletje en in blokjes gesneden
- 2 kipfilets, in blokjes gesneden
- 350 gr ongekookte paellarijst
- 1.25 liter kippenbouillon
- 100 ml witte wijn
- 1 takje verse tijm (alleen de blaadjes)
- 1 klein plukje saffraan
- zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 2 (pijl) inktvissen, schoongemaakt en in stukjes gesneden
- 2 tomaten, ontdaan van de pitten en in kleine stukjes gesneden
- 75 gr bevroren tuinerwtjes
- 12 grote garnalen (geen Hollandse), schoongemaakt en ontdaan van darmkanaal
- 500 gr mosselen, schoongemaakt en ontdaan van de baard
- grote handvol gehakte verse peterselie
- 8 partjes citroen ter garnering
|
Bereiden
- De olijfolie in een grote (paella)pan op middelmatig vuur verhitten. Voeg ui, knoflook en peper toe en roer gedurende een paar minuten goed door. Voeg chorizo, kip en rijst toe en bak dit gedurende 2-3 minuten aan. Roer de helft van de bouillon erdoor. Voeg vervolgens wijn, tijm en saffraan toe. Breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook en laat zo’n 15 minuten sudderen. Roer af en toe.
- Proef de rijst om te zien of hij al gaar is. Als de rijst nog niet gaar is, voeg dan 1/3 van de resterende bouillon toe en roer dit goed door elkaar. Laat het gerecht langzaam pruttelen en roer af en toe. Indien nodig extra bouillon toevoegen. Net zo lang koken tot de rijst gaar is.
- Roer de inktvis, tomaten en erwtjes erdoor en laat nog 2 minuten koken. Leg de garnalen en mosselen erop, bedek de hele pan met aluminiumfolie en laat dit zo nog 3 tot 5 minuten doorkoken.
- Verwijder de aluminiumfolie en strooi er wat peterselie over. Serveer het gerecht vanuit de (paella)pan en garneer het met de partjes citroen.
|