Ingrediënten
(4-6 personen)
- 8 wrap t0rtilla’s (25 cm doorsnee)
- 500 gram mager rundergehakt
- 500 gram trostomaten
- 1 rode, gele en groene paprika
- 1 grote ui, gesnipperd
- 150 ml. salsasaus mild / medium
- 150 gram roomkaas (Crefee)
- 150 gram geraspte 30+ kaas
- 3 eetlepels olijfolie
- potje guacamole dipsaus
Extra nodig
|
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Vet de springvorm in met de bakspray.
- Verhit een koekenpan en doe de olijfolie erin.
- Rul hierin het gehakt met de gesnipperde ui.
- Roer de salsasaus er doorheen en verwarm tot het vocht bijna verdampt is.
- Halveer de tomaten en verwijder het middelste, vochtige, gedeelte waarin de pitjes zitten.
- Snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Was, ontpit en snijd ook de paprika in blokjes.
- Bestrijk de tortilla’s met roomkaas.
- Leg 1 tortilla in een taartvorm.
- Schep 1/7 deel van het gehakt er op, daarna 1/7 deel van de tomaten en 1/7 deel van de paprikablokjes en strooi er een klein beetje kaas over.
- Herhaal dit tot de tortilla’s op zijn. Druk per laag het geheel steeds even aan, anders past het niet in de springvorm
- Dek af met een tortilla en bestrooi deze met het laatste gedeelte van de geraspte kaas (ongeveer de helft).
- Schuif de taart in de oven en bak hem in ongeveer 10 minuten knapperig en gaar.
- Laat de taart uit de oven nog 15 minuten rusten en snijd hem in punten.
- De guacamole dipsaus kan er over gesmeerd worden.
|