Tortilla taart

Tortilla taart

2015-02-22 18.05.20 Tortilla taart crop

Bereidingstijd

30 minuten

Ingrediënten

(4-6 personen)

  • 8 wrap t0rtilla’s (25 cm doorsnee)
  • 500 gram mager rundergehakt
  • 500 gram trostomaten
  • 1 rode, gele en groene paprika
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 150 ml. salsasaus mild / medium
  • 150 gram roomkaas (Crefee)
  • 150 gram geraspte 30+ kaas
  • 3 eetlepels olijfolie
  • potje guacamole dipsaus

Extra nodig

  • springvorm en bakspray

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Vet de springvorm in met de bakspray.
  3. Verhit een koekenpan en doe de olijfolie erin.
  4. Rul hierin het gehakt met de gesnipperde ui.
  5. Roer de salsasaus er doorheen en verwarm tot het vocht bijna verdampt is.
  6. Halveer de tomaten en verwijder het middelste, vochtige, gedeelte waarin de pitjes zitten.
  7. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  8. Was, ontpit en snijd ook de paprika in blokjes.
  9. Bestrijk de tortilla’s met roomkaas.
  10. Leg 1 tortilla in een taartvorm.
  11. Schep 1/7 deel van het gehakt er op, daarna 1/7 deel van de tomaten en 1/7 deel van de paprikablokjes en strooi er een klein beetje kaas over.
  12. Herhaal dit tot de tortilla’s op zijn. Druk per laag het geheel steeds even aan, anders past het niet in de springvorm
  13. Dek af met een tortilla en bestrooi deze met het laatste gedeelte van de geraspte kaas (ongeveer de helft). 
  14. Schuif de taart in de oven en bak hem in ongeveer 10 minuten knapperig en gaar.
  15. Laat de taart uit de oven nog 15 minuten rusten en snijd hem in punten.
  16. De guacamole dipsaus kan er over gesmeerd worden.

 

Bron: Sonja Bakker

Reacties zijn gesloten.