|
Bereidingstijd
30 minuten. |
Ingrediënten
(4 personen)
- 450 gram kipfilet
- 1/2 el paprikapoeder
- 75 gram boter
- 1 teen knoflook
- 2,5 dl droge witte wijn
- 1,5 dl vers sinaasappelsap
- 1 kippenbouillontablet
- 1 tl ketoembar
- 1,5 bekertje creme fraiche
- 1/2 el suiker of honing
- 25 gram zonnebloempitten
- 1 zakje tortellini met champignonvulling of gewone penne
- 2 handsinaasappels
- 1 bakje tuinkers
- Zout
- Peper
|
Bereiden
- Kip in stukjes snijden en bestrooien met zout, peper en paprikapoeder.
- In kleine braadpan 50 gram boter verhitten.
- Kip goudbruin en net gaar bakken en uit de pan nemen.
- Aan braadvet de rest van de boter toevoegen en langzaam laten smelten.
- Knoflook pellen en boven de pan uitknijpen. Toevoegen: wijn, sinaasappelsap, bouillontablet en ketoembar. Aanbaksels losroeren en mengsel ca 5 minuten op half hoog vuur laten koken.
- Creme fraiche en suiker erdoor roeren en de saus nog ongeveer 12 minuten op half hoog vuur laten inkoken.
- Zonnebloempitten licht roosteren en bestrooien met zout.
- Tortellini koken.
- Intussen sinaasapels schillen en boven een kom de partjes uit de vliesjes snijden en halveren.
- Roer de sinaasappelstukjes door de saus tezamen met de kipstukjes en verwarm nog 2 minuten mee.
- Tortellini over de borden verdelen, saus erover scheppen, met zonnebloempitjes en een beetje tuinkers bestrooien. Smullen maar!
|
Bron: http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=166342