Tortellini met romige sinaasappelsaus en kip

Tortellini met romige sinaasappelsaus en kip

2014-04-13 17.58.24

Bereidingstijd

30 minuten.

Ingrediënten

(4 personen)

  • 450 gram kipfilet
  • 1/2 el paprikapoeder
  • 75 gram boter
  • 1 teen knoflook
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 1,5 dl vers sinaasappelsap
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 tl ketoembar
  • 1,5 bekertje creme fraiche
  • 1/2 el suiker of honing
  • 25 gram zonnebloempitten
  • 1 zakje tortellini met champignonvulling of gewone penne
  • 2 handsinaasappels
  • 1 bakje tuinkers
  • Zout
  • Peper

Bereiden

  • Kip in stukjes snijden en bestrooien met zout, peper en paprikapoeder.
  • In kleine braadpan 50 gram boter verhitten.
  • Kip goudbruin en net gaar bakken en uit de pan nemen.
  • Aan braadvet de rest van de boter toevoegen en langzaam laten smelten.
  • Knoflook pellen en boven de pan uitknijpen. Toevoegen: wijn, sinaasappelsap, bouillontablet en ketoembar. Aanbaksels losroeren en mengsel ca 5 minuten op half hoog vuur laten koken.
  • Creme fraiche en suiker erdoor roeren en de saus nog ongeveer 12 minuten op half hoog vuur laten inkoken.
  • Zonnebloempitten licht roosteren en bestrooien met zout.
  • Tortellini koken.
  • Intussen sinaasapels schillen en boven een kom de partjes uit de vliesjes snijden en halveren.
  • Roer de sinaasappelstukjes door de saus tezamen met de kipstukjes en verwarm nog 2 minuten mee.
  • Tortellini over de borden verdelen, saus erover scheppen, met zonnebloempitjes en een beetje tuinkers bestrooien. Smullen maar!

 
Bron: http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=166342

Reacties zijn gesloten.