Ingrediënten
(4 personen)
- 6 eieren
- 4 el peterselie, grofgehakt
- 1 rode paprika, in reepjes
- 150 g zachte geitenkaas, in stukjes
- 2 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 600 g tomaten, in stukjes
- 300 g witte rijst
- 750 ml groentebouillon
- lage quiche- of ovenschaal (20 cm ø), ingevet of 4 kleine ovenschaaltjes
|
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Klop de eieren los met zout, peper en 2 el peterselie.
- Schenk in de ovenschaal/tjes.
- Verdeel de paprika en geitenkaas erover.
- Bak de omelet in de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.
Tip: gaar even voor in de magnetron, 1.5 per schaaltje 700 watt, dan kan het 20 min. in de oven
- Verhit in een hapjespan de olie.
- Fruit de ui en knoflook 1 min.
- Schep de rijst erdoor en bak even tot de korrels glanzen
- Voeg de tomaten toe en bak 4 min. mee.
- Schenk de bouillon in de pan.
- Breng aan de kook.
- Kook de rest afgedekt op matig vuur in 10 min. gaar.
- Schep de rest met de peterselie met zout en peper naar smaak erdoor.
Serveer de tomatenrijst met de geitenkaasomelet.
|