Tomatenrijst met geitenkaasomelet

Tomatenrijst met geitenkaasomelet


Tomatenrijst met geitenkaasomelet

Bereidingstijd

60 minuten (incl 40 min. oven)

 

Lekker met een salade van ijsbergsla met stukjes paprika, perterselie, geitenkaas en appelazijn dressing.

Ingrediënten

(4 personen)

  • 6 eieren
  • 4 el peterselie, grofgehakt
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 150 g zachte geitenkaas, in stukjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 600 g tomaten, in stukjes
  • 300 g witte rijst
  • 750 ml groentebouillon
  • lage quiche- of ovenschaal (20 cm ø), ingevet of 4 kleine ovenschaaltjes

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Klop de eieren los met zout, peper en 2 el peterselie.
  3. Schenk in de ovenschaal/tjes.
  4. Verdeel de paprika en geitenkaas erover.
  5. Bak de omelet in de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.

    Tip: gaar even voor in de magnetron, 1.5 per schaaltje 700 watt, dan kan het 20 min. in de oven 

  6. Verhit in een hapjespan de olie.
  7. Fruit de ui en knoflook 1 min.
  8. Schep de rijst erdoor en bak even tot de korrels glanzen
  9. Voeg de tomaten toe en bak 4 min. mee.
  10. Schenk de bouillon in de pan.
  11. Breng aan de kook.
  12. Kook de rest afgedekt op matig vuur in 10 min. gaar.
  13. Schep de rest met de peterselie met zout en peper naar smaak erdoor.

    Serveer de tomatenrijst met de geitenkaasomelet.

  Bron: Vrouwonline

Reacties zijn gesloten.