Stevige bonensoep met Chorizo

Stevige bonensoep met Chorizo

Bereidingstijd

25 minuten

Een stevige soep.

Ingrediënten

(4 personen)

  • 1 grote ui
  • 2 aardappels
  • 1 groene paprika
  • 1 flinke teen knoflook
  • 1 grote Spaanse peper of 2 kleine
  • olijfolie
  • 5 dl tomatensap
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 groot blik bruine bonen (800 gram)
  • vers gemalen peper
  • 1 volle eetlepel gehakte peterselie of koriander 250-300 g chorizo aan één stuk

 

Bereiden

  1. Snipper de ui.
  2. Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in reepjes.
  3. Hak de knoflook fijn.
  4. Halveer de peper en verwijder de zaadlijsten.
  5. Snijd de peper in ragfijne reepjes.
  6. Schil de aardappels en snijd in blokjes. Kook deze tot ze gaar zijn.
  7. Verhit ondertussen een scheutje olie in een grote pan en fruit hierin de ui en paprika in enkele minuten.
  8. Voeg knoflook en rode peper toe en fruit samen 1-2 minuten.
  9. Schenk het tomatensap hierbij en verkruimel de bouillonblokjes er boven.
  10. Breng aan de kook.
  11. Spoel intussen de bruine bonen in een zeef schoon.
  12. Voeg de bonen aan de soep toe en vul aan met water (afhankelijk van de gewenste dikte tussen de 2,5 en 4 dl).
  13. Laat ca. 10 minuten koken.
  14. Voeg de gekookte aardappelblokjes toe aan de soep.
  15. Snijd de chorizo in dikke plakken.
  16. Verwarm de plakken chorizo in de soep.
  17. Bestrooi voor het serveren met de peterselie of koriander.

Tips

  • Eet met verse pistolets.
  • Ook lekker met een laagje geraspte Goudse of Spaanse Manchegokaas.

 

Bron: Janny vd Heijden (AD)

Reacties zijn gesloten.