|
Bereidingstijd
25 minuten
Een stevige soep. |
Ingrediënten
(4 personen)
- 1 grote ui
- 2 aardappels
- 1 groene paprika
- 1 flinke teen knoflook
- 1 grote Spaanse peper of 2 kleine
- olijfolie
- 5 dl tomatensap
- 2 bouillonblokjes
- 1 groot blik bruine bonen (800 gram)
- vers gemalen peper
- 1 volle eetlepel gehakte peterselie of koriander 250-300 g chorizo aan één stuk
|
Bereiden
- Snipper de ui.
- Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in reepjes.
- Hak de knoflook fijn.
- Halveer de peper en verwijder de zaadlijsten.
- Snijd de peper in ragfijne reepjes.
- Schil de aardappels en snijd in blokjes. Kook deze tot ze gaar zijn.
- Verhit ondertussen een scheutje olie in een grote pan en fruit hierin de ui en paprika in enkele minuten.
- Voeg knoflook en rode peper toe en fruit samen 1-2 minuten.
- Schenk het tomatensap hierbij en verkruimel de bouillonblokjes er boven.
- Breng aan de kook.
- Spoel intussen de bruine bonen in een zeef schoon.
- Voeg de bonen aan de soep toe en vul aan met water (afhankelijk van de gewenste dikte tussen de 2,5 en 4 dl).
- Laat ca. 10 minuten koken.
- Voeg de gekookte aardappelblokjes toe aan de soep.
- Snijd de chorizo in dikke plakken.
- Verwarm de plakken chorizo in de soep.
- Bestrooi voor het serveren met de peterselie of koriander.
Tips
- Eet met verse pistolets.
- Ook lekker met een laagje geraspte Goudse of Spaanse Manchegokaas.
|
Bron: Janny vd Heijden (AD)