Spinaziequiche met tomaat

Spinaziequiche met tomaat

Spinaziequiche met tomaat

Bereidingstijd

20 minuten (+ 35-40 min oven)

Ingrediënten

(4 personen)

  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 600 g verse spinazie
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 150 ml slagroom
  • 150 g geraspte jongbelegen kaas
  • 3 tomaten, in plakjes

optioneel

  • (gebakken) spekjes of chorizo
  • champignons in stukjes
  • ingevette lage quiche- of taartvorm (24 cm ø)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
  2. Bekleed de vorm met het deeg.
  3. Gaar de bodem voor (blind bakken)
  4. Laat de spinazie in een pan ruim kokend water met zout slinken.
  5. Laat de spinazie in een vergiet goed uitlekken en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
  6. Verdeel de spinazie over de deegbodem.
  7. Optioneel: Doe de extra vulling hierover heen
  8. Meng de eieren met de slagroom, de kaas en zout en peper naar smaak.
  9. Schenk het ei-roommengsel over de spinazie.
  10. Leg de tomaat dakpansgewijs langs de rand op de quiche.
  11. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.

  Bron: Vrouwonline.nl

Reacties zijn gesloten.