Ingrediënten
(4 personen)
- 6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
- 600 g verse spinazie
- 4 eieren, losgeklopt
- 150 ml slagroom
- 150 g geraspte jongbelegen kaas
- 3 tomaten, in plakjes
optioneel
- (gebakken) spekjes of chorizo
- champignons in stukjes
- ingevette lage quiche- of taartvorm (24 cm ø)
|
Bereiden
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
- Bekleed de vorm met het deeg.
- Gaar de bodem voor (blind bakken)
- Laat de spinazie in een pan ruim kokend water met zout slinken.
- Laat de spinazie in een vergiet goed uitlekken en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
- Verdeel de spinazie over de deegbodem.
- Optioneel: Doe de extra vulling hierover heen
- Meng de eieren met de slagroom, de kaas en zout en peper naar smaak.
- Schenk het ei-roommengsel over de spinazie.
- Leg de tomaat dakpansgewijs langs de rand op de quiche.
- Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.
|