|
Bereidingstijd
10 minuten
|
Ingrediënten
(2 personen)
- 175 g udon noedels (gedroogd, uit een pak)
- 750 ml groente- of kippenbouillon of dashi
- 1 theelepel donkerbruine basterdsuiker
- 1 steranijs
- 1 theelepel verse gemberwortel, fijngemaakt
- 2 eetlepels sojasaus
- 75 g taugé
- 750 g sugarsnaps
- 75 g shii-take, in plakjes
- 2 kropjes baby-paksoi, in dunne reepjes
- 2 eetlepels verse koriander, gehakt
|
Bereidingswijze
- Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en vul, terwijl die staan te koken, een pan met de bouillon, suiker, steranijs, gember en de sojasaus.
- Laat de noedels wanneer ze gaar zijn uitlekken en verdeel ze over twee kommen.
- Doe de groenten in de gearomatiseerde bouillon wanneer die kookt. De groenten moeten binnen 2 minuten gaar zijn.
- Giet in elke kom de helft van de bouillon met groenten, over de gekookte en uitgelekte noedels.
- Strooi ten slotte de koriander over de noedelsoep.
|
Bron: kookboek Nigella Express van Nigella Lawson