Soep – Nigella Lawson: Noedelsoep

Soep – Nigella Lawson: Noedelsoep

Nigella Lawson: Noedelsoep

Bereidingstijd

10 minuten

Ingrediënten

(2 personen)

  • 175 g udon noedels (gedroogd, uit een pak)
  • 750 ml groente- of kippenbouillon of dashi
  • 1 theelepel donkerbruine basterdsuiker
  • 1 steranijs
  • 1 theelepel verse gemberwortel, fijngemaakt
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 75 g taugé
  • 750 g sugarsnaps
  • 75 g shii-take, in plakjes
  • 2 kropjes baby-paksoi, in dunne reepjes
  • 2 eetlepels verse koriander, gehakt

Bereidingswijze

  1. Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en vul, terwijl die staan te koken, een pan met de bouillon, suiker, steranijs, gember en de sojasaus.
  2. Laat de noedels wanneer ze gaar zijn uitlekken en verdeel ze over twee kommen.
  3. Doe de groenten in de gearomatiseerde bouillon wanneer die kookt. De groenten moeten binnen 2 minuten gaar zijn.
  4. Giet in elke kom de helft van de bouillon met groenten, over de gekookte en uitgelekte noedels.
  5. Strooi ten slotte de koriander over de noedelsoep.

 

Bron: kookboek Nigella Express van Nigella Lawson

Reacties zijn gesloten.