Snelle moussaka met gerookte zalm

Snelle moussaka met gerookte zalm

2015-02-28 18.32.01

Bereidingstijd

‘Snel’ omdat de moussaka maar 15 minuten in de oven hoeft.

Lekker met een Griekse salade!

30 minuten

Ingrediënten

(4 personen)

  • 600 g vastkokende aardappels/zakje aardappelschijfjes
  • 2 aubergines
  • olijfolie om in te bakken
  • 0.5 bosje dille
  • 40 g roomboter
  • 50 g bloem
  • 400 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 200 ml mascarpone
  • 150 g geraspte jonge kaas
  • 3 vleestomaten
  • 300-400 g gerookte zalm
  • Peper en zout

    Extra nodig

  • ovenschaal

Bereiden

Voorbereiden

  1. Als je losse aardappels gebruikt:
    Schil en snijd de aardappels in dunne plakjes.
  2. Kook de aardappelplakjes in circa ó minuten gaar.
  3. Giet af en stoom droog.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  5. Snijd de aubergines in plakken.
  6. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de aubergines om en om in circa 6 minuten.
  7. Snijd de tomaten in plakjes.
  8. Snijd de dille fijn.
  9. Smelt voor de saus de boter in een steelpannetje.
  10. Roer de bloem erdoor en gaar circa 1 minuut.
  11. Schenk al roerend met een garde het water erbij.
  12. Voeg het groentebouillonblokje toe.
  13. Breng aan de kook en kook de roux in circa 5 minuten tot een dikke  saus.
  14. Haal de pan van het vuur en roer de mascarpone, dille en de helft van de geraspte kaas door de saus.
  15. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.

    Moussaka maken

  16. Verdeel de helft van de aardappels, de helft van de aubergines, de helft van de tomaten en de helft van de gerookte zalm over een met olie ingevette ovenschaal.

  17. Schenk de helft van de saus erover en herhaal de handelingen in dezelfde volgorde.

  18. Eindig met de resterende geraspte
    kaas.

    Bakken

  19. Bak de moussaka met gerookte zalm in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

   

 

Bron: link

Reacties zijn gesloten.