Ingrediënten
(4 personen)
- 4 el olijfolie
- 700 g krieltjes (koelvers)
- 250 g spekblokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 zak spruitjes (400g, diepvries)
- 1 pak tuinbonen (300 g, diepvries)
- 1/2 pak doperwten (à 450 g, diepvries)
- 3 el peterselie, fijngehakt
Optioneel:
- 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
|
Bereiden
- Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de krieltjes in 10 min. goudbruin en gaar.
- Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie.
- Bak de spekblokjes knapperig uit.
- Bak de ui 1 min. mee.
- Schep de spruiten en tuinbonen erdoor en bak 6 min.
- Voeg de doperwten toe en bak de groenten in nog 2-3 min. knapperig gaar.
- Breng op smaak met de peterselie en zout en peper.
- Serveer het groentepannetje met de krieltjesTip Voeg voor een romig accent 1 bekertje crème fraîche (125 ml) toe.
|