Seafood Chowder (Ierse vissoep)

Seafood Chowder (Ierse vissoep)

 

Bereidingstijd

60 minuten

Ingrediënten

(6-8 personen)

  • 1,5 liter visbouillon (3,5 blokjes)
  • 50 gram roomboter
  • 60 gram bloem
  • 1 ui grof gesneden
  • 1 prei
  • 1 winterpeen
  • 1 stengel bleekselderij
  • 3 (vastkokende) aardappelen
  • 175 ml kookroom
  • 300 ml melk
  • 150 gram kabeljauw, tilapia of andere stevige witvis (ontdooid, ~2 moten)
  • 250 gram zalm (ontdooid, ~2 moten)
  • 150 gram gemengde zeevruchten
  • 1/2 bosje verse dille
  • Zout en peper

Bereiden

  1. Zet de visbouillon op het vuur in een aparte pan, dus niet de uiteindelijke soeppan. Ui, prei, wortel, aardappelen en selderij in niet te kleine stukken snijden en even in 1 schaal doen, kan allemaal bijelkaar.
  2. Verdeel de vis in mooie blokken.
  3. Snij de dille mooi fijn.
  4. Boter smelten in de soeppan.
  5. Voeg de aardappelen, wortel, prei, ui en bleekselderij toe en bak onder af en toe roeren 8 minuten.
  6. Bloem toevoegen, met een houten lepel goed roeren en op een klein vuur 1 minuut meebakken.
  7. Schenk dan de bouillon erbij. Eesrt 2 scheppen, goed roeren en eventuele ‘aankoek’ los maken. Daarna de rest en even goedcroeren.
  8. Breng de soep aan de kook en laat dit 15 minuten koken op een laag vuur.
  9. Voeg dan de vis toe en laat nog 8 minuten pruttelen tot de vis gaar is.
  10. Voeg de zeevruchten, melk, room en dille toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat heet worden, maar niet meer koken!

Tip:

Serveer met zuurdesembrood met noten en echte boter of met echt Iers sodabrood!

 

 

Bron: Mooie Recepten

Reacties zijn gesloten.