Salmon du vin in folie

Salmon du vin in folie

zalm in wijn

Bereidingstijd

30 minuten

Lekker met groene asperges en rösti

Ingrediënten

(4 personen)

  • 4 moten Verse Zalm
  • Olijfolie
  • 200 gram Zachte boter
  • Knoflook
  • Zout en peper
  • 3 eetl Gehakte kervel
  • 1 eetl Gehakte peterselie
  • 2 eetl Droge witte wijn
  • 4 eetl Rode wijn
  • aluminiumfolie

Bereiden

  1. Wrijf de zalm droog met keukenpapier.
  2. Scheur vier stukken folie af en bestrijk deze met olijfolie.
  3. Leg op elk stuk folie een stuk zalm.
  4. Doe boter in een kom.
  5. Maak de knoflook schoon, strooi er een beetje zout overheen en plet de knoflook met een vork of de achterkant van een mes.
  6. Meng de knoflook door de boter met zout, peper, de tuinkruiden en de wijnen.
  7. Roer dit alles door elkaar tot een glad mengsel.
  8. Verdeel de boter over de zalmmoten.
  9. Maak van elk stuk vis een pakketje door de folie er zorgvuldig om te vouwen.
  10. Vooral niet te strak er om heen.
  11. Leg de pakketjes 15 min. in een voorverwarmde oven, 200 tot 225 graden, gasovenstand 4 of 5.
  12. Serveer de zalm in de folie.

 

Bron: ah.nl/kookschrift

Reacties zijn gesloten.