Ingrediënten
(4 personen)
- 4 moten Verse Zalm
- Olijfolie
- 200 gram Zachte boter
- Knoflook
- Zout en peper
- 3 eetl Gehakte kervel
- 1 eetl Gehakte peterselie
- 2 eetl Droge witte wijn
- 4 eetl Rode wijn
- aluminiumfolie
|
Bereiden
- Wrijf de zalm droog met keukenpapier.
- Scheur vier stukken folie af en bestrijk deze met olijfolie.
- Leg op elk stuk folie een stuk zalm.
- Doe boter in een kom.
- Maak de knoflook schoon, strooi er een beetje zout overheen en plet de knoflook met een vork of de achterkant van een mes.
- Meng de knoflook door de boter met zout, peper, de tuinkruiden en de wijnen.
- Roer dit alles door elkaar tot een glad mengsel.
- Verdeel de boter over de zalmmoten.
- Maak van elk stuk vis een pakketje door de folie er zorgvuldig om te vouwen.
- Vooral niet te strak er om heen.
- Leg de pakketjes 15 min. in een voorverwarmde oven, 200 tot 225 graden, gasovenstand 4 of 5.
- Serveer de zalm in de folie.
|