|
Bereidingstijd
CA. 30 MINUTEN + 30 MINUTEN OVENTIJD |
Ingrediënten
(4 personen)
- 4 rode paprika’s, gehalveerd
- 4 tomaten. gehalveerd
- 4 eetl. olijfolie
- 1/2 bosje basilicum, (ook steeltjes) fijngehakt of
Italiaanse tuinkruiden (salie, rozemarijn, oregano)
- 1 teentje knoflook, geperst
- 4 (witte) boterhammen. zonder er korst en verkruimeld
- 600 g kruimige aardappels. geschild en grof geraspt
- 1 rode ui. fijngesnipperd
- 2 eieren, los geklopt
- 1 eetl. gedroogde rozemarijn
- Peper, Zout
- Ovenschaal, ingevet
|
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de zaadlijsten uit de paprika’s en leg ze met de opening naar boven in de ovenschaal.
- Bestrijk de binnen en buitenkant van de paprika’s met olie.
- Meng 2 eetlepels olie met de gehakte basilicumsteeltjes, knoflook. broodkruim, zout en peper.
- Verdeel de helft van dit kruim mengsel in de parprika’s
- Leg de tomaten met de snijkant naar boven in de holtes.
- Verdeel de rest van het kruim mengsel over het snijvlak van de tomaten.
- Bak de gevulde paprika’s in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar.
- Meng intussen de geraspte aardappel met de ui, eieren en rozemarijn en met zout en peper.
- Verhit de rest van de olie in een koekenpan op een lage stand en schep het aardappelmengsel erin.
- Maak er pannenkoekjes van en druk goed aan en Iaat afgedekt circa 8 minuten bakken.
- Keer de rösti om en laat terug glijden in de pan.
- Bak nogmaals circa 8 minuten op een lage stand.
- Serveer de rösti met de gevulde paprika‘s.
- Bestrooi eventueel met basilicumblaadjes.
|
Bron: Plusmarkt magazine
390 kcal. vet 18 g (waarvan verzadigd 6 g). koolhydraten 46 g. eiwit 7 g.