Rösti met rode ui en rozemarijn en gevulde paprika’s met tomaat

Rösti met rode ui en rozemarijn en gevulde paprika’s met tomaat

Bereidingstijd

CA. 30 MINUTEN + 30 MINUTEN OVENTIJD

Ingrediënten

(4 personen)

  • 4 rode paprika’s, gehalveerd
  • 4 tomaten. gehalveerd
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1/2 bosje basilicum, (ook steeltjes) fijngehakt of
    Italiaanse tuinkruiden (salie, rozemarijn, oregano)
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 4 (witte) boterhammen. zonder er korst en verkruimeld
  • 600 g kruimige aardappels. geschild en grof geraspt
  • 1 rode ui. fijngesnipperd
  • 2 eieren, los geklopt
  • 1 eetl. gedroogde rozemarijn
  • Peper, Zout
  • Ovenschaal, ingevet

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de zaadlijsten uit de paprika’s en leg ze met de opening naar boven in de ovenschaal.
  3. Bestrijk de binnen en buitenkant van de paprika’s met olie.
  4. Meng 2 eetlepels olie met de gehakte basilicumsteeltjes, knoflook. broodkruim, zout en peper.
  5. Verdeel de helft van dit kruim mengsel in de parprika’s
  6. Leg de tomaten met de snijkant naar boven in de holtes.
  7. Verdeel de rest van het kruim mengsel over het snijvlak van de tomaten.
  8. Bak de gevulde paprika’s in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar.
  9. Meng intussen de geraspte aardappel met de ui, eieren en rozemarijn en met zout en peper.
  10. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op een lage stand en schep het aardappelmengsel erin.
  11. Maak er pannenkoekjes van en druk goed aan en Iaat afgedekt circa 8 minuten bakken.
  12. Keer de rösti om en laat terug glijden in de pan.
  13. Bak nogmaals circa 8 minuten op een lage stand.
  14. Serveer de rösti met de gevulde paprika‘s.
  15. Bestrooi eventueel met basilicumblaadjes.

 

 

Bron: Plusmarkt magazine

 

390 kcal. vet 18 g (waarvan verzadigd 6 g). koolhydraten 46 g. eiwit 7 g.

Reacties zijn gesloten.