Ro­mi­ge kip­ker­rie met gem­ber, aman­del en munt rijst

Ro­mi­ge kip­ker­rie met gem­ber, aman­del en munt rijst

 

2015-04-05 18.19.36b

Bereidingstijd

25 minuten

Ingrediënten

(4 personen)

  • 300 basmatirijst
  • 3 cm verse gember
  • 300 g kipdijfilet
  • 400 ml kippenbouillon
  • 200 ml kraanwater
  • 50 g boter
  • 1 el kerrie
  • 50 g bloem
  • 200 ml amandelroom
    (amandel om mee te koken (pakje, Zonnatura of zelf maken)
  • 6 takjes verse munt
  • 50 g amandelen
  • 600 g spinazie

Bereiden

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Schil ondertussen de gember.
  3. Doe de gember met de kip, kippenbouillon en het water in een pan.
  4. Breng aan de kook.
  5. Draai het vuur laag en laat 10 min. garen.
  6. Neem de kip met een schuimspaan uit de bouillon en trek met 2 vorken uit elkaar.
  7. Houd de bouillon warm op de kleinste pit.
  8. Verhit de boter in een pan met dikke bodem, voeg de kerrie en bloem toe en laat al roerend 3 min. op laag vuur garen (roux).
  9. Verwijder de gember uit de bouillon en voeg de bouillon samen met de amandelroom al roerend toe.
  10. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken.
  11. Snijd ondertussen de blaadjes munt fijn en hak de amandelen grof.
  12. Voeg de kip toe aan de saus en warm 3 min. mee.
  13. Maak de kip-kerrie saus op smaak met peper en zout
  14. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen al omscheppend slinken (eventueel met een geplet teentje knoflook en wat zout en peper).
  15. Meng de munt en amandelen door de rijst.
  16. Serveer de rijst met de kip-kerriesaus en spinazie.

 

Bron: AH

Reacties zijn gesloten.