Ingrediënten
(4 personen)
- 300 basmatirijst
- 3 cm verse gember
- 300 g kipdijfilet
- 400 ml kippenbouillon
- 200 ml kraanwater
- 50 g boter
- 1 el kerrie
- 50 g bloem
- 200 ml amandelroom
(amandel om mee te koken (pakje, Zonnatura of zelf maken)
- 6 takjes verse munt
- 50 g amandelen
- 600 g spinazie
|
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schil ondertussen de gember.
- Doe de gember met de kip, kippenbouillon en het water in een pan.
- Breng aan de kook.
- Draai het vuur laag en laat 10 min. garen.
- Neem de kip met een schuimspaan uit de bouillon en trek met 2 vorken uit elkaar.
- Houd de bouillon warm op de kleinste pit.
- Verhit de boter in een pan met dikke bodem, voeg de kerrie en bloem toe en laat al roerend 3 min. op laag vuur garen (roux).
- Verwijder de gember uit de bouillon en voeg de bouillon samen met de amandelroom al roerend toe.
- Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken.
- Snijd ondertussen de blaadjes munt fijn en hak de amandelen grof.
- Voeg de kip toe aan de saus en warm 3 min. mee.
- Maak de kip-kerrie saus op smaak met peper en zout
- Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen al omscheppend slinken (eventueel met een geplet teentje knoflook en wat zout en peper).
- Meng de munt en amandelen door de rijst.
- Serveer de rijst met de kip-kerriesaus en spinazie.
|