Ingrediënten
(4 personen)
Ribeye
- 4 ribeyes à 180 g per stuk
- 1 teentje knoflook
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 takje rozemarijn
- 0.5 citroen (of ~1,5 el citroensap)
- 4 el olijfolie
Caponata di peperoni
- 4 paprika’s
- 2 kleine rode uien
- 2 teentjes knoflook 2-3 stengels bleekselderij
- 100 g groene olijven zonder pit
- 25 g kappertjes
- 60 ml rode wijnazijn
- 1 el suiker
- 4 takjes basilicum
- 400 g gepelde tomaten uit blik
- 4 el olijfolie
|
Bereiden
Caponata di peperoni
- Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in repen.
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een bakpan.
- Voeg alle paprika toe en bak 10 minuten op laag vuur, tot het een beetje zacht is geworden.
- Pel ondertussen de uien. Halveer ze en snijd ze in dunne halve ringen.
- Pel de knoflooktenen en snijd ze fijn.
- Maak de bleekselderij schoon door de draden te verwijderen en snijd de stengels in kleine stukjes.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een andere pan.
- Voeg de ui, knoflook en bleekselderij toe aan de pan en laat circa 5 minuten fruiten.
- Doe dan de gebakken paprika erbij.
- Scheur de basilicum.
- Doe deze samen met de kappertjes, olijven, azijn en suiker bij het groentemengsel in de pan.
- Meng goed en wacht tot de azijn verdampt is.
- Voeg de gepelde tomaten toe (met sap) en laat nog 10 minuten pruttelen.
- Breng vervolgens op smaak met zout, peper en eventueel nog wat extra suiker, zodat de caponata zoetzuur van smaak is.
Caponata kan zowel warm als koud geserveerd worden.
Ribeye
- Pel de knoflook en snijd deze heel fijn.
- Ris de blaadjes en takjes van de oregano en rozemarijn.
- Halveer de citroen en pers één helft uit.
- Meng dit sap met de oregano, rozemarijn, knoflook en olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Zet apart weg.
- Verwarm de grill tot hij heel heet is.
- Leg de stukjes rib eye naast elkaar op het werkblad en spray hier wat olijfolie overheen.
- Draai ze om en herhaal dit.
- Leg de rib eyes op de grill en bak ze twee minuten per kant.
- Besprenkel het vlees bij het serveren met de kruidenolie en serveer met de caponata.
|