Ribeye e caponata di peperoni

Ribeye e caponata di peperoni

Bereidingstijd

60 minuten

Eet met vers ciabatta brood, pasta of rissotto

Ingrediënten

(4 personen)

Ribeye

  • 4 ribeyes à 180 g per stuk
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 takje rozemarijn
  • 0.5 citroen (of ~1,5 el citroensap)
  • 4 el olijfolie

Caponata di peperoni

  • 4 paprika’s
  • 2 kleine rode uien
  • 2 teentjes knoflook 2-3 stengels bleekselderij
  • 100 g groene olijven zonder pit
  • 25 g kappertjes
  • 60 ml rode wijnazijn
  • 1 el suiker
  • 4 takjes basilicum
  • 400 g gepelde tomaten uit blik
  • 4 el olijfolie

Bereiden

Caponata di peperoni

  1. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in repen.
  2. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een bakpan.
  3. Voeg alle paprika toe en bak 10 minuten op laag vuur, tot het een beetje zacht is geworden.
  4. Pel ondertussen de uien. Halveer ze en snijd ze in dunne halve ringen.
  5. Pel de knoflooktenen en snijd ze fijn.
  6. Maak de bleekselderij schoon door de draden te verwijderen en snijd de stengels in kleine stukjes.
  7. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een andere pan.
  8. Voeg de ui, knoflook en bleekselderij toe aan de pan en laat circa 5 minuten fruiten.
  9. Doe dan de gebakken paprika erbij.
  10. Scheur de basilicum.
  11. Doe deze samen met de kappertjes, olijven, azijn en suiker bij het groentemengsel in de pan.
  12. Meng goed en wacht tot de azijn verdampt is.
  13. Voeg de gepelde tomaten toe (met sap) en laat nog 10 minuten pruttelen.
  14. Breng vervolgens op smaak met zout, peper en eventueel nog wat extra suiker, zodat de caponata zoetzuur van smaak is.

Caponata kan zowel warm als koud geserveerd worden.

Ribeye

  1. Pel de knoflook en snijd deze heel fijn.
  2. Ris de blaadjes en takjes van de oregano en rozemarijn.
  3. Halveer de citroen en pers één helft uit.
  4. Meng dit sap met de oregano, rozemarijn, knoflook en olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  5. Zet apart weg.
  6. Verwarm de grill tot hij heel heet is.
  7. Leg de stukjes rib eye naast elkaar op het werkblad en spray hier wat olijfolie overheen.
  8. Draai ze om en herhaal dit.
  9. Leg de rib eyes op de grill en bak ze twee minuten per kant.
  10. Besprenkel het vlees bij het serveren met de kruidenolie en serveer met de caponata.

 

 

Bron: 24kitchen

Reacties zijn gesloten.