Ingrediënten
(5-6 personen)
- 500 g rabarber of pot rabarbercompote
- 25 g suiker
- 10 el crème de cassis (likeur) of cassis-siroop
- 2 dl slagroom
- 2 el suiker
- 150 gr mascarpone
- 1 pak lange vingers
|
Bereiden
Voorbereiding
- Rabarber wassen en in stukjes snijden.
- In een pan rabarber met wat water en suiker koken en tot moes roeren.
- Rabarber af laten koelen.
Bereiding
- Door afgekoelde rabarber 2 el crème de cassis erdoor roeren.
- Slagroom stijfkloppen met suiker. 2 el crème de cassis door de mascarpone roeren en de slagroom er luchtig doorheen scheppen.
- Op de bodem van de schaal een laag lange vingers leggen (nadat je deze door de likeur hebt gehaald).
- Achtereenvolgens erover verdelen:
– helft van het mascarponemengsel,
– helft van de rabarbermoes/compote
- Weer een laag lange vingers (door de drank halen)
- Achtereenvolgens erover verdelen:
– rest van het mascarponemengsel
– afdekken met de rabarbermoes/compote.
- De tiramisu ca. 2 uur in de koelkast door en door koud laten worden.
|