Rabarber-tiramisu

Rabarber-tiramisu

Bereidingstijd

15 min (+ 2 uur opstijven)

Van te voren wel de rabarber koken
(of potje rabarber compote gebruiken)

Ingrediënten

(5-6 personen)

  • 500 g rabarber of pot rabarbercompote
  • 25 g suiker
  • 10 el crème de cassis (likeur) of cassis-siroop
  • 2 dl slagroom
  • 2 el suiker
  • 150 gr mascarpone
  • 1 pak lange vingers

Bereiden

Voorbereiding

  1. Rabarber wassen en in stukjes snijden.
  2. In een pan rabarber met wat water en suiker koken en tot moes roeren.
  3. Rabarber af laten koelen.

Bereiding

  1. Door afgekoelde rabarber 2 el crème de cassis erdoor roeren.
  2. Slagroom stijfkloppen met suiker. 2 el crème de cassis door de mascarpone roeren en de slagroom er luchtig doorheen scheppen.
  3. Op de bodem van de schaal een laag lange vingers leggen (nadat je deze door de likeur hebt gehaald).
  4. Achtereenvolgens erover verdelen:
    – helft van het mascarponemengsel,
    – helft van de rabarbermoes/compote
  5. Weer een laag lange vingers (door de drank halen)
  6. Achtereenvolgens erover verdelen:
    – rest van het mascarponemengsel
    – afdekken met de rabarbermoes/compote.
  7. De tiramisu ca. 2 uur in de koelkast door en door koud laten worden.

 

 

Bron: ?

 

Reacties zijn gesloten.