Pittige Pompoen-Linzensoep

Pittige Pompoen-Linzensoep

Bereidingstijd

15 minuten voorbereiding + 30 minuten kooktijd

 

Behalve Iinzen en pompoen, bevat de soep ook nog zoete aardappel.

Serveertips

Lekker met een vers knapperig brood met noten en vruchten.

Serveer samen met een schaaltje yoghurt met verse koriander, lekker om even de pittigheid af te laten koelen.

Ingrediënten

 (voor ongeveer 4 personen)

  • 100 gram linzen
  • 250 gram pompoenblokjes (schoongemaakt gewicht)
  • 1 zoete aardappel, geschild, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • zonnebloem- of olijfolie .
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel djinten (gemalen komijn)
  • 1 theelepel ketoembar (gemalen korianderzaad) ‘
  • 1 rode peper, in reepjes
  • 1 bouillon blokje
  • 1 liter water
  • versgemalen peper
  • 250 ml crème fraîche
  • verse koriander
  • yoghurt
  • peper & zout

Bereiding

  1. Was de linzen.
  2. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  3. Doe de blokjes pompoen en aardappel in een oven. schaal.
  4. Voeg de uisnippers en knoflooktenen toe en besprenkel met de olie.
  5. Meng door elkaar met de chili, djinten en ketoembar.
  6. Rooster ongeveer 20 minuten in de warme oven.
  7. Breng de linzen met de in reepjes gesneden rode peper en het bouillon blokje in 1 liter water aan de kook.
  8. Laat ongeveer 10-15 minuten zachtjes garen.
  9. Voeg dan de geroosterde groente uit de oven aan de pan toe.
  10. Kook kort verder, ongeveer 5-10 minuten.
  11. Pureer de soep (voeg eventueel extra vocht toe).
  12. Roer de crème fraîche er door heen.
  13. Proef of de soep nog extra gekruid moet worden
  14. Serveer in kommen met wat yoghurt en koriander.

 

 

Bron: AD – Wat eten we vandaag – Janny van der Heijden – 11 januari 2017

Reacties zijn gesloten.