|
Bereidingstijd
20 minuten
Lekker met een salade en warm noten-breekbrood
|
Ingrediënten
(4 personen)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 chilipeper of 2 tl sambal
- 1 tl gemalen koriander (ketoembar)
- boter/olie
- 400 gr mais (diepvries of blik)
- 1 l kippen-bouilon
- 2 dl (kook)room of creme fraiche
- 200 gr gepelde garnalen
- 1 limoen/citroen
- verse koriander
|
Bereiden
- Snijd de ui en de knoflook fijn
- Maak de peper schoon (verwijder zaadlijsten) en snij n fijne ringetjes
- meng met het korianderpoeder.
- verwarm de boter/olie
- smoor het ui/knoflook/korianderpeper(sambal) mengsel een minuut of 5
- Voeg de mais toe
- schenk de warme bouillon er op
- laat 10 minuten trekken
- Pureer de soep
- Voeg deroom/creme fraiche en garnalen toe
- warm nog even door
- Maak de soep op smaak met wat limoensap/limoenschil-rasp en de gehakte koriander.
|
Bron: AD Caat Kookt juni 2014