Pittige maissoep met garnalen

Pittige maissoep met garnalen

 

 Pittige Maissoep

Bereidingstijd

20 minuten

Lekker met een salade en warm noten-breekbrood

Ingrediënten

(4 personen)

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 chilipeper of 2 tl sambal
  • 1 tl gemalen koriander (ketoembar)
  • boter/olie
  • 400 gr mais (diepvries of blik)
  • 1 l kippen-bouilon
  • 2 dl (kook)room of creme fraiche
  • 200 gr gepelde garnalen
  • 1 limoen/citroen
  • verse koriander

 

Bereiden

  1. Snijd de ui en de knoflook fijn
  2. Maak de peper schoon (verwijder zaadlijsten) en snij n fijne ringetjes
  3. meng met het korianderpoeder.
  4. verwarm de boter/olie
  5. smoor het ui/knoflook/korianderpeper(sambal) mengsel een minuut of 5
  6. Voeg de mais toe
  7. schenk de warme bouillon er op
  8. laat 10 minuten trekken
  9. Pureer de soep
  10. Voeg deroom/creme fraiche en garnalen toe
  11. warm nog even door
  12. Maak de soep op smaak met wat limoensap/limoenschil-rasp en de gehakte koriander.

 

 

  Bron: AD Caat Kookt juni 2014

Reacties zijn gesloten.