|
Bereidingstijd
15-30 minuten |
Ingrediënten
(2 personen)
Bonenburgers
- 1 ui
- 1 stengel bleekselderij
- 1 eetlepel olie
- 1 klein blik kidneybonen (ca. 400 gram)
- 1 sneetje volkorenbrood
- 1 klein ei
- tomatenpuree
- 4 halve walnoten
- sambal
- 4 volkorenbroodjes
Wortelsalade
- 2 eetlepels rozijnen
- 1 dl appelsap
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel mosterd
- 200 gram wortelen
- 1 kleine appel
|
Bereiden
Bonenburgers
- Maak de ui en de bleekselderij schoon en snijd het klein.
- Fruit de ui en de bleekselderij in de olie zacht.
- Laat de kidneybonen uitlekken.
- Snijd de korsten van het brood.
- Pureer de groente met de kidneybonen, het ei en de tomatenpuree in de keukenmachine of met een staafmixer tot een puree.
- Voeg op het laatst de walnoten toe.
- Maak de puree pittig op smaak met wat sambal.
- Vorm er 4 schijven van.
- Rooster de burgers in een grillpan of onder de grill in ca. 8 minuten bruin en heet.
- Eet de burgers op een volkorenbroodje.
Wortelsalade
- Was de rozijnen en week ze ½ uur in het appelsap met citroensap.
- Giet de rozijnen in een zeef en vang het vocht op.
- Maak van het vocht met de mosterd een dressing.
- Schrap de wortelen en rasp ze grof.
- Schil de appel en rasp hem grof.
- Meng alles door elkaar.
|
Bron: plusonline (bonenburgers) en voedingscentrum (wortelsalade)