Pittige bonenburgers op een broodje met wortelsalade

Pittige bonenburgers op een broodje met wortelsalade

bonenburgers

Bereidingstijd

15-30 minuten

Ingrediënten

(2 personen)

Bonenburgers

  • 1 ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 eetlepel olie
  • 1 klein blik kidneybonen (ca. 400 gram)
  • 1 sneetje volkorenbrood
  • 1 klein ei
  • tomatenpuree
  • 4 halve walnoten
  • sambal
  • 4 volkorenbroodjes

Wortelsalade

  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 dl appelsap
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • 200 gram wortelen
  • 1 kleine appel

Bereiden

Bonenburgers

  1. Maak de ui en de bleekselderij schoon en snijd het klein.
  2. Fruit de ui en de bleekselderij in de olie zacht.
  3. Laat de kidneybonen uitlekken.
  4. Snijd de korsten van het brood.
  5. Pureer de groente met de kidneybonen, het ei en de tomatenpuree in de keukenmachine of met een staafmixer tot een puree.
  6. Voeg op het laatst de walnoten toe.
  7. Maak de puree pittig op smaak met wat sambal.
  8. Vorm er 4 schijven van.
  9. Rooster de burgers in een grillpan of onder de grill in ca. 8 minuten bruin en heet.
  10. Eet de burgers op een volkorenbroodje.

 

Wortelsalade

  1. Was de rozijnen en week ze ½ uur in het appelsap met citroensap.
  2. Giet de rozijnen in een zeef en vang het vocht op.
  3. Maak van het vocht met de mosterd een dressing.
  4. Schrap de wortelen en rasp ze grof.
  5. Schil de appel en rasp hem grof.
  6. Meng alles door elkaar.

 

  Bron: plusonline (bonenburgers) en voedingscentrum (wortelsalade)

Reacties zijn gesloten.