Ingrediënten
(4 personen)
-
- 700 gram andijvie
- 2-4 tenen knoflook
- 2 uien
- 1-2 pepers
- 1 rode paprika
- 1,5 kilo kruimige aardappels
- Verse rookworst
- 250 gram gesneden magere spekblokjes
- Boter
- 2 dl warme melk
- zout en peper
Optioneel
|
Bereiden
Voorbereiding
- Andijvie goed wassen, in dunne (1/2 cm) repen snijden en in een vergiet uit goed laten lekken.
Tip: gebruik een sladroger!
- Aardappels schillen wassen en halveren, in de pan met water klaarzetten.
- Paprika wassen en eerst in repen, vervolgens in niet te fijne stukjes snijden en in een schaal doen.
- Teentjes knoflook schoonmaken en bij de paprika in de schaal doen.
- De pepers schoonmaken, steeltjes eraf, pitjes er uit en in kleine halve ringetjes snijden, in een aparte schaal doen.
- Uien schillen en grof snijden, bij de pepertjes in de schaal doen.
- Alle afval opruimen en aanrecht vrijmaken.
Bereidingswijze
- Verwarm de rookworst in water.
- Zet de aardappels met zout op.
- Bak in een hapjespan de uien, samen met de pepertjes ongeveer 3 minuten.
- Spekkies toevoegen en op een hoge hittebron bakken ongeveer 5 minuten.
- Dan de paprika en knoflook erbij en nog een minuut of 5 bakken.
- Als de aardappels gaar zijn afgieten, droogstomen, fijnstampen en er een puree van maken, samen met de melk en een klontje boter.
- Vervolgens de inhoud van de hapjespan erdoor mengen.
- Als laatste beetje bij beetje de andijvie erdoor roeren tot het een smeuïg geheel wordt.
- Snijd de wordt in plakjes
- Dien stamppot op garneer met de rookworstplakjes.
Suggestie
Een stamppot zonder jus kan natuurlijk niet! |