Pittige andijvie stamppot

Pittige andijvie stamppot

Bereidingstijd

30 minuten

Ingrediënten

(4 personen)

    • 700 gram andijvie
    • 2-4 tenen knoflook
    • 2 uien
    • 1-2 pepers
    • 1 rode paprika
    • 1,5 kilo kruimige aardappels
    • Verse rookworst
    • 250 gram gesneden magere spekblokjes
    • Boter
    • 2 dl warme melk
    • zout en peper

Optioneel

    • Jus

Bereiden

Voorbereiding

  1. Andijvie goed wassen, in dunne (1/2 cm) repen snijden en in een vergiet uit goed laten lekken.
    Tip: gebruik een sladroger!
  2. Aardappels schillen wassen en halveren, in de pan met water klaarzetten.
  3. Paprika wassen en eerst in repen, vervolgens in niet te fijne stukjes snijden en in een schaal doen.
  4. Teentjes knoflook schoonmaken en bij de paprika in de schaal doen.
  5. De pepers schoonmaken, steeltjes eraf, pitjes er uit en in kleine halve ringetjes snijden, in een aparte schaal doen.
  6. Uien schillen en grof snijden, bij de pepertjes in de schaal doen.
  7. Alle afval opruimen en aanrecht vrijmaken.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de rookworst in water.
  2. Zet de aardappels met zout op.
  3. Bak in een hapjespan de uien, samen met de pepertjes ongeveer 3 minuten.
  4. Spekkies toevoegen en op een hoge hittebron bakken ongeveer 5 minuten.
  5. Dan de paprika en knoflook erbij en nog een minuut of 5 bakken.
  6. Als de aardappels gaar zijn afgieten, droogstomen, fijnstampen en er een puree van maken, samen met de melk en een klontje boter.
  7. Vervolgens de inhoud van de hapjespan erdoor mengen.
  8. Als laatste beetje bij beetje de andijvie erdoor roeren tot het een smeuïg geheel wordt.
  9. Snijd de wordt in plakjes
  10. Dien stamppot op garneer met de rookworstplakjes.

Suggestie

Een stamppot zonder jus kan natuurlijk niet!

Bron: link

Reacties zijn gesloten.