Ingrediënten
(2 personen)
- 2 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- Stukje gemberwortel (grootte van 1/2 duim)
- 200 gram kipfilet
- 2 eetlepels olie
- 1/2 theelepel koenjit (geelwortel, kurkuma)
- 2 kruidnagels
- 1/2 kaneelstokje
- 1 dl (Griekse) yoghurt
- 150-200 gram zilvervliesrijst
- 4 dl bouillon
- 1 gedroogd pepertje
- 100 gram doperwten (diepvries)
- 1 limoen
Komkommersalade
- 1 komkommer
- 1 sjalotje
- 4 takjes bladselderij
- limoensap
|
Bereiden
- Maak de sjalotten en de knoflook schoon en snijd dit klein. Schil het stukje gember en rasp het. Snijd de kipfilet in blokjes.
- Fruit de sjalotten en de knoflook in de olie glazig. Bak de blokjes kip met de geraspte gember, de koenjit, de kruidnagels en het kaneelstokje mee goudbruin.
- Schep de yoghurt er door.
- Voeg de rijst toe en roer dit goed door. Giet er de bouillon bij en breng aan de kook. Verkruimel het pepertje er over.
- Laat de rijst gaar worden volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Kook de laatste 5 minuten de doperwtjes mee.
- Boen de limoen schoon en snijd hem in parten. Neem de kruidnagels en het kaneelstokje uit de rijst en leg de parten limoen er op.
- De pilav hoort een beetje vochtig te zijn, voeg anders nog wat water of bouillon toe.
|