Peer in kaneel-sinasappelsiroop met vanillekwark en pecannoten

Peer in kaneel-sinasappelsiroop met vanillekwark en pecannoten

Bereidingstijd

15 minuten

Een heerlijk toetje!

Ingrediënten

(4 personen)

  • 300 ml sinaasappelsap
  • 1 tl kaneel
  • 75 gr suiker
  • 2 rijpe handperen
  • 500 gr vanille kwark of Franse kwark
  • Handje pecannoten

Bereiden

  1. Breng het sinaasappelsiroop, de suiker en de kaneel al roerende aan de kook en laat 5 minuten zachtjes doorkoken tot een siroop. Af en toe roeren, anders koekt het aan!
  2. Schil de peren en snij in lange partjes.
  3. Voeg de perenpartjes toe aan de sinaasappelsiroop en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Houd de peren warm of laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  5. Schep de kwark in 4 schaaltjes
  6. Verdeel de peer erover heen met een beetje van de sinaasappelsiroop
  7. Strooi wat gebroken pecannoten eroverheen

 

Bron: Jumbo

Reacties zijn gesloten.