|
Bereidingstijd
30 minuten |
Ingrediënten
(4 personen)
- 1 grote courgette, niet geschild, in plakjes
- 1 kilo tuinboonpeulen
- 250 gram pasta
- 200 gram buffelmozzarella
- 2 el kappertjes
- bosje basilicum, alleen de blaadjes, gescheurd in kleine stukjes
- rasp van 1 citroen
- zonnebloemolie
- olijfolie
- wittewijnazijn
- sjalotje, grove stukjes
- 1 el heldere honing
- vers gemalen peper en zout
|
Bereiden
Dressing maken
Maak eerst de dressing (die je trouwens ook prima een dag vooraf kan maken en je in de koelkast bewaart).
- Doe hiervoor het sjalotje, 2 eetlepels olijfolie, 6 eetlepels zonnebloemolie, 2 eetlepels witte wijnazijn en de honing in een blender en mix alles goed door elkaar.
- Voeg dan pas vers gemalen peper en een beetje zout toe.
- Proef en speel nog wat met de peper, zout en de azijn tot de dressing naar jouw smaak is.
- Zet nog even apart in de koelkast.
Bereiding groente
- Haal de tuinbonen uit de peulen en kook ze even kort.
- Spoel af met koud water.
- Druk met je nagel het binnenste boontje uit de schil en doe de boontjes in een grote kom.
- Snij de courgette in dunne plakken.
- Bestrooi met wat zout en peper.
- Doe ongeveer 100 ml zonnebloemolie in een pan en bak hierin de schijfjes courgette lichtbruin en zacht.
- Keer ze tussentijds om.
- Leg ze daarna op een stuk keukenpapier om wat vet te laten absoberen.
Pasta bereiding
- Kook de pasta volgens de bereiding op het pak.
- Giet af en spoel af onder koud water en laat even goed uitlekken in een vergiet.
- Doe de courgette bij de tuinboontjes in de kom.
- Schenk hier de dressing bij.
- Voeg dan de pasta erbij en hussel alles door elkaar.
- Scheur de mozzarella in kleine stukjes en doe deze samen met de scheurde basilicumblaadjes voorzichtig bij de pasta in de kom.
- Voeg vers gemalen peper en naar smaak zout toe.
- Rasp als laatste de citroen boven de kom.
Eet lekker!
|
Bron: http://www.lekkertafelen.nl/recepten/pastasalade-met-tuinbonen-courgette-en-mozzarella/