Pastasalade met broccoli & tonijn

Pastasalade met broccoli & tonijn

pasta tonijn brocolli_bewerkt-1

Bereidingstijd

20 minuten

Lekker met sneetjes knapperig stokbrood met pesto of Bruschetta’s.

Ingrediënten

(6-8 personen)

  • 300 g (volkoren) penne of fusilli
  • 400 g broccoli, in kleine roosjes
  • 2 geroosterde paprika’s (pot), in reepjes
  • 75 g zwarte olijven
  • 2 tl kappertjes
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • 2 blikjes tonijn in water (185 g), uitgelekt
  • 100 g rucola

Optioneel

Bereiden

 

  1. Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.
  2. Kook de broccoli in water met zout in 4 min. beetgaar.
  3. Giet de pasta en broccoli apart af en spoel onder stromend water kort koud.
  4. Meng de pasta, de broccoli, de paprika, de olijven en de kappertjes met de olijfolie en het citroensap.
  5. Schep de tonijn en rucola er voorzichtig door.
  6. Breng de salade op smaak met zout en peper, eventueel met tomaten/basilicum saus (zie Bruschetta’s). 

  Bron: Vrouwonline.nl

Reacties zijn gesloten.