|
Serveertip
Serveer de pasta bijvoorbeeld met een frisse salade. |
Ingrediënten
(4 personen)
- 240 gr pasta
- 300 gr doperwten
- 300 gr gerookte zalm(snippers)
- bakje Ricotta (~3 eetlepels p.p.)
- (verse) dille
- citroen(sap)
- zeezout
- peper
|
Bereidingswijze
- Kook de pasta
- Warm de doperwten op
- Snipper de zalm
- Hak de dille fijn
- Giet de pasta af
- Meng de pasta, Ricotta en doperwten.
- Voeg de zalmsnippers, dille en het citroensap toe en meng het goed.
- Breng op smaak met peper en zout.
|
Informatie
Ricotta is een verse, frisse Italiaanse kaas van koeien- of schapenmelk. De smaak is mild en een beetje zoetig en Het bevat weinig zout en vet. Ricotta betekent ‘opnieuw gekookt’. Het wordt namelijk gemaakt van de wei die overblijft bij het maken van kaas.