Ingrediënten
(4 personen)
- 5 el olijfolie
- 800 g rode paprika, in reepjes
- 1 ui, gesnipperd
- 8 zongedroogde tomaten, fijngesneden
- 1,5 l kippenbouillon (van tablet)
- 1 stokbrood, in plakjes
- 150 g zuivelspread naturel
- 2 el basilicum , fijngesneden
- 100 g rauwe ham
Optioneel
|
Bereiden
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC.
- Verhit in een (soep)pan 2 el olijfolie.
- Fruit de ui.
- Voeg de paprika toe en bak 2 min.
- Schep er 6 tomaatjes door.
- Schenk de bouillon erbij en kook de paprika in 10 min. gaar.
- Leg intussen het stokbrood op een bakplaat.
- Besprenkel met 3 el olijfolie en bestrooi met zout en peper.
- Bak het brood in de voorverwarmde oven in 5 min. goudbruin en krokant (= crostini).
- Meng de zuivelspread met de rest van de tomaatjes, de basilicum en zout en peper naar smaak.
- Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
- optioneel: Maak de soep eventueel af metCrème fraîche
- Besmeer de crostini met de tomaten-basilicumcrème en verdeel er de ham over.
- Schep de soep in 4 kommen en serveer met de crostini.
|