Paprikasoep met crostini

Paprikasoep met crostini


paprikasoep

Bereidingstijd

30 minuten

Ingrediënten

(4 personen)

  • 5 el olijfolie
  • 800 g rode paprika, in reepjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 8 zongedroogde tomaten, fijngesneden
  • 1,5 l kippenbouillon (van tablet)
  • 1 stokbrood, in plakjes
  • 150 g zuivelspread naturel
  • 2 el basilicum , fijngesneden
  • 100 g rauwe ham
  • bakplaat
  • staafmixer

Optioneel

  • Crème fraîche

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor tot 220 ºC.
  2. Verhit in een (soep)pan 2 el olijfolie.
  3. Fruit de ui.
  4. Voeg de paprika toe en bak 2 min.
  5. Schep er 6 tomaatjes door.
  6. Schenk de bouillon erbij en kook de paprika in 10 min. gaar.
  7. Leg intussen het stokbrood op een bakplaat.
  8. Besprenkel met 3 el olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  9. Bak het brood in de voorverwarmde oven in 5 min. goudbruin en krokant (= crostini).
  10. Meng de zuivelspread met de rest van de tomaatjes, de basilicum en zout en peper naar smaak.
  11. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
  12. optioneel: Maak de soep eventueel af metCrème fraîche
  13. Besmeer de crostini met de tomaten-basilicumcrème en verdeel er de ham over.
  14. Schep de soep in 4 kommen en serveer met de crostini.

  Bron: vrouwonline.nl

Reacties zijn gesloten.