Mousse van gerookte kip met kwartel ei, mosterdmayonaise en kervel

Mousse van gerookte kip met kwartel ei, mosterdmayonaise en kervel

 

Gekookt op de kookavond bij Kookstudio 25 met de PV Van Oord

Ingredienten:

Receptuur voor 4 personen

bron: kookstudio 25

 

 

Mayonaise:

1 eidooier
2 dl. Zonnebloem olie
2 theelepels mosterd
Zout en peper
½ eetlepel azijn (sushi azijn)

 

Kipmousse:

200 gram gerookte
kipfilet
5 eetlepels mayonaise
1 snufje zwarte peper
1 gesnipperd sjalotje
1 theelepel truffelolie

 

Garnituur:

1 bosje kervel
1 bojse rucola
1 bosje lollo rosso
1 bietje gekookt
Kwartel eitjes
(of maak een paar mini broodjes)

Mayonaise

Doe alle ingrediënten (behalve de olie) in een maatbeker.
Neem een staafmixer en giet (vooral in het begin) heel voorzichtig onder voortdurend mixen
de olie er druppel voor druppel bij, je kan gedurende het proces steeds meer olie toevoegen
totdat alle olie opgenomen is.
Maak de mayonaise op smaak met zout en peper en zet deze koud.

Kwartel ei koken

Prik met een eierprikker een klein gaatje in de eitjes en zet ze op in een pan met koud water
met een beetje zout. Zet de kookwekker als het water gaat koken (en draai op dat moment
de vlam laag). In vijf minuten zijn ze hardgekookt en hebben ze een smeuïge dooier. Laat ze
schrikken in koud water.

Kipmousse

Snij de gerookte kip in grove stukken en snipper de sjalotten.
Draai er samen met de truffelolie en mayonaise een gladde mousse van in de food
processor.
Maak het op smaak met zwarte peper.

Was de sla en pluk deze tot losse blaadjes.
Snij de bieten in dunne plakjes en daarna tot lucifer dunne reepjes (julienne).

Bereiding & afwerking

Doe de kipmousse in een spuitzak en spuit op de gegarneerde borden een mooie rozet
kipmousse.
Schik op het bord wat van de gewassen sla aan de zijkant (binnen de rand).
Garneer het gerecht af met een de bietjes julienne.

Nog meer recepten

http://www.kookstudio25.nl/recepten.html

 

Foto’s kookavond

Reacties zijn gesloten.