Mousse van gerookte kip met kwartel ei, mosterdmayonaise en kervel
Ingredienten:
Receptuur voor 4 personen
bron: kookstudio 25
Mayonaise:1 eidooier |
Kipmousse:200 gram gerookte |
Garnituur:1 bosje kervel |
Mayonaise
Doe alle ingrediënten (behalve de olie) in een maatbeker.
Neem een staafmixer en giet (vooral in het begin) heel voorzichtig onder voortdurend mixen
de olie er druppel voor druppel bij, je kan gedurende het proces steeds meer olie toevoegen
totdat alle olie opgenomen is.
Maak de mayonaise op smaak met zout en peper en zet deze koud.
Kwartel ei koken
Prik met een eierprikker een klein gaatje in de eitjes en zet ze op in een pan met koud water
met een beetje zout. Zet de kookwekker als het water gaat koken (en draai op dat moment
de vlam laag). In vijf minuten zijn ze hardgekookt en hebben ze een smeuïge dooier. Laat ze
schrikken in koud water.
Kipmousse
Snij de gerookte kip in grove stukken en snipper de sjalotten.
Draai er samen met de truffelolie en mayonaise een gladde mousse van in de food
processor.
Maak het op smaak met zwarte peper.
Was de sla en pluk deze tot losse blaadjes.
Snij de bieten in dunne plakjes en daarna tot lucifer dunne reepjes (julienne).
Bereiding & afwerking
Doe de kipmousse in een spuitzak en spuit op de gegarneerde borden een mooie rozet
kipmousse.
Schik op het bord wat van de gewassen sla aan de zijkant (binnen de rand).
Garneer het gerecht af met een de bietjes julienne.
Nog meer recepten
http://www.kookstudio25.nl/recepten.html