Spaan­se gaz­pa­cho

Spaan­se gaz­pa­cho

Spaan­se gaz­pa­cho

Bereidingstijd

35 minuten (met name voorbereiding)

Heerlijke koude tomatensoep gegeten in Spanje.

Ruim van te voren maken in verband met het koelen van de soep!

Ingrediënten

(4 personen)

  • 600 g rijpe tomaten
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 komkommer
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 4 sneetjes oud witbrood
  • 6 el olijfolie
  • 3 dl tomatensap
  • 2 el (witte wijn)azijn
  • 2 tl suiker
  • zout
  • cayennepeper

Optioneel

  • Ijsblokjes

Bereiden

Voorbereiden

  1. In pan ruim water aan de kook brengen.
  2. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen, doorsnijden en pitjes verwijderen.
  3. Ui pellen en snipperen.
  4. Knoflook pellen en uitpersen.
  5. Komkommer schillen.
  6. Paprika’s wassen en schoonmaken.
  7. Korsten van brood snijden.
  8. 1/3 Deel van komkommer, 1/3 deel van paprika’s en 1 tomaat in blokjes snijden en deze in schaaltjes doen als garnering. Schaaltjes afdekken.
  9. Rest van groenten in grove stukken snijden.
  10. In keukenmachine groenten met ui, knoflook en 1 snee brood pureren.
  11. Tomatensap toevoegen en soep op smaak brengen met azijn, 3 à 4 eetlepels olie, suiker, zout en peper.
  12. Soep in koelkast door en door koud laten worden.
  13. Sneetjes brood in blokjes snijden.
  14. In koekenpan rest van olie verhitten en blokjes brood lichtbruin en knapperig bakken. Croûtons op keukenpapier laten uitlekken en in schaaltje doen.

Bereiden

  1. Soep in terrine schenken en eventueel ijsblokjes in soep doen.
  2. Schaaltjes met garnering erbij zetten.
  3. Aan tafel soep opscheppen en naar eigen smaak garneringen toevoegen.

  Bron: AH Recepten

Reacties zijn gesloten.