Ingrediënten
(4 personen)
- 600 g rijpe tomaten
- 1 kleine ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 komkommer
- 1 groene paprika
- 1 gele paprika
- 4 sneetjes oud witbrood
- 6 el olijfolie
- 3 dl tomatensap
- 2 el (witte wijn)azijn
- 2 tl suiker
- zout
- cayennepeper
Optioneel
|
Bereiden
Voorbereiden
- In pan ruim water aan de kook brengen.
- Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen, doorsnijden en pitjes verwijderen.
- Ui pellen en snipperen.
- Knoflook pellen en uitpersen.
- Komkommer schillen.
- Paprika’s wassen en schoonmaken.
- Korsten van brood snijden.
- 1/3 Deel van komkommer, 1/3 deel van paprika’s en 1 tomaat in blokjes snijden en deze in schaaltjes doen als garnering. Schaaltjes afdekken.
- Rest van groenten in grove stukken snijden.
- In keukenmachine groenten met ui, knoflook en 1 snee brood pureren.
- Tomatensap toevoegen en soep op smaak brengen met azijn, 3 à 4 eetlepels olie, suiker, zout en peper.
- Soep in koelkast door en door koud laten worden.
- Sneetjes brood in blokjes snijden.
- In koekenpan rest van olie verhitten en blokjes brood lichtbruin en knapperig bakken. Croûtons op keukenpapier laten uitlekken en in schaaltje doen.
Bereiden
- Soep in terrine schenken en eventueel ijsblokjes in soep doen.
- Schaaltjes met garnering erbij zetten.
- Aan tafel soep opscheppen en naar eigen smaak garneringen toevoegen.
|