Ingrediënten
(4-8 personen)
Marinade
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 12 takjes basilicum
- 2 el balsamicoazijn
- zout
- 6 el olijfolie
Vulling
- 2 rode paprika’s
- 2 gele paprika’s
- 1 courgette in plakjes
- 1 aubergine in plakjes
- 2 rode uien, niet te dunne ringen
- olijfolie
- 350 g spinazie
- 2 bollen mozzarella
- 125 g zongedroogde tomaten
- versgemalen peper
- 1 rond landbrood
- 2 el zwarte olijventapenade
|
Bereiden
Marinade
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper fijn.
- Snijd de basilicum fijn.
- Meng de knoflook, peper, basilicum, azijn, zout en olijfolie.
Vulling voorbereiden
- Rooster de paprika’s tot de schil zwart is, stop ze in een zakje en laat ze afkoelen.
- Snijd de courgette en aubergine in plakken.
- Pel en snijd de uien in ringen.
- Snijd de mozzarella in plakken en de tomaten in reepjes.
- Was de spinazie.
Vulling bereiden
- Verhit olie in een pan en fruit de uien.
- Bak daarna de courgette en wentel de plakjes door de marinade. Leg ze daarna apart
- Doe hetzelfde met de aubergine (per laag even aanbakken)
- Schil de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in vieren.
- Slink de spinazie en laat de spinazie uitlekken op een zeef.
Brood vullen
- Snijd het kapje van het brood en hol het brood uit. Zorg dat de rand en bodem niet te dun wordt.
(je wilt wel brood mét eten).
- Besmeer de bodem met pesto en leg er laagjes, aubergine, mozzarella, gele paprika, uien, courgette, spinazie, rode paprika, tomaatjes en aubergine op.
- Bestrooi de laagjes tussendoor met peper.
- Besmeer het kapje met pesto.
- Leg het kapje op het brood en wikkel het brood strak in folie.
- Laat minstens 30 minuten opstijven in de koelkast.
- Snijd het brood in punten/plakken.
|