Mediterraan gevuld picknickbrood

Mediterraan gevuld picknickbrood

 

mediteriaans brood

Bereidingstijd

voorbereiding 30 minuten,

klaarmaken 10 minuten,

wachttijd minstens 30 minuten

Ingrediënten

(4-8 personen)

Marinade

  • 2 teentjes knoflook
  • 1  rode peper
  • 12 takjes basilicum
  • 2 el balsamicoazijn
  • zout
  • 6 el olijfolie

Vulling

  • 2  rode paprika’s
  • 2  gele paprika’s
  • 1  courgette in plakjes
  • 1  aubergine in plakjes
  • 2  rode uien, niet te dunne ringen
  • olijfolie
  • 350 g spinazie
  • 2 bollen mozzarella
  • 125 g zongedroogde tomaten
  • versgemalen peper
  • 1  rond landbrood
  • 2 el zwarte olijventapenade

Extra nodig

  • plastic folie

Bereiden

Marinade

  1. Pel en snijd de knoflook fijn.
  2. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper fijn.
  3. Snijd de basilicum fijn.
  4. Meng de knoflook, peper, basilicum, azijn, zout en olijfolie.

Vulling voorbereiden

  1. Rooster de paprika’s tot de schil zwart is, stop ze in een zakje en laat ze afkoelen.
  2. Snijd de courgette en aubergine in plakken.
  3. Pel en snijd de uien in ringen.
  4. Snijd de mozzarella in plakken en de tomaten in reepjes.
  5. Was de spinazie.

Vulling bereiden

  1. Verhit olie in een pan en fruit de uien.
  2. Bak daarna de courgette en wentel de plakjes door de marinade. Leg ze daarna apart
  3. Doe hetzelfde met de aubergine (per laag even aanbakken)
  4. Schil de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in vieren.
  5. Slink de spinazie en laat de spinazie uitlekken op een zeef.

Brood vullen

  1. Snijd het kapje van het brood en hol het brood uit. Zorg dat de rand en bodem niet te dun wordt.
    (je wilt wel brood mét eten).
  2. Besmeer de bodem met pesto en leg er laagjes, aubergine, mozzarella, gele paprika, uien, courgette, spinazie, rode paprika, tomaatjes en aubergine op.
  3. Bestrooi de laagjes tussendoor met peper.
  4. Besmeer het kapje met pesto.
  5. Leg het kapje op het brood en wikkel het brood strak in folie.
  6. Laat minstens 30 minuten opstijven in de koelkast.
  7. Snijd het brood in punten/plakken.

 

Bron: 24kitchen

Reacties zijn gesloten.