Mangobavarois

Mangobavarois


2014-07-13 18.18.26 bewerkt

Bereidingstijd

30 minuten + 1 uur wachten + 6 uur opstijven in koelkast

Lekker met verse vruchten en een toef slagroom

Ingrediënten

(4 personen)

  • 1 rijpe mango (~350 gr. ongeschild met pit)
  • 10 ml citroensap
  • 60 g fijne tafelsuiker
  • 5 blaadje witte gelatine
  • 250 ml slagroom

Bereiden

  1. Pureer het vruchtvlees in de keukenmachine (zeef de puree eventueel).
  2. Verwarm 1.5 dl mangopuree samen met het citroensap en de suiker en roer tot de suiker is opgelost.
  3. Week de gelatine circa 5 min. in ruim koud water.
  4. Haal het warme mangomengsel  van het vuur
  5. Los de uitgeknepen gelatine op in het warme mangomengsel.
  6. Roer dit mengsel door de rest van de mangopuree.
  7. Laat het mengsel afkoelen (~1 uur) en net lobbig worden.
  8. Klop de slagroom net niet stijf.
  9. Spatel de slagroom door het mangomengsel.
  10. Schep de bavarois in een met koud water omgespoelde vorm (naar keuze).
  11. Laat hem minstens 6 uur in de koelkast opstijven.

  Bron: Vrouwonline

Reacties zijn gesloten.