Lasagne met zalm en courgette of spinazie

Lasagne met zalm en courgette of spinazie

Lasagna zalm courgette

Bereidingstijd

60 minuten

Ingrediënten

(4 personen)

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 750 g roma tomaten, in stukjes
  • 1 courgette of 450 gr diepvries spinazie
  • 4-6 el rode pesto (~ potje 190 g)
  • 1 bakje/potje carbonara pastasaus  (225 g)
  • pak lasagnebladen of verse (pasta, 250 g)
  • 1 pakjes gerookte zalmsnippers (a 100 g)
  • 250 g zalmfilet, in dunne plakjes
  • 75 g pizzakaas

optioneel

  • extra blikje tomatenblokjes

 

Bereiden

Voorbereiding

  1. Ontdooi de spinazie vooraf en laat wat uitlekken.
  2. Roer de carbonarasaus los met 4-6 el water.
  3. Snij de tomaten in 8 achten, de courgette in blokjes of plakjes, snipper de ui, maak de knoflook schoon

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min.
  3. Voeg de tomaat toe en bak 10 min. op laag vuur.
  4. Pers de knoflook uit boven de tomatensaus
  5. Roer de pesto door de tomatensaus
  6. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  7. Bedek de bodem van de ovenschaal met wat tomatensaus
  8. Maak steeds laagjes van achtereenvolgens
    • lasagnebladen
    • een deel tomatensaus
    • een deel courgettteblokjes of spinazie
    • een deel zalmfilet of zalmsnippers
    • een deel carbonarasaus.

      Zorg wel dat je nog tomaten- en cabonarasaus over houd voor bovenop!

  9. Als laatste laag op de lasagnebladen de rest van de tomaten- en cabonarasaus en bestrooi met de kaas.

Bakken

  1. Bak de lasagne ca. 35 min. in het midden van de oven.

  Bron: AH Allerhande

Reacties zijn gesloten.