Ingrediënten
(4 personen)
- 1 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1-2 teentjes knoflook
- 750 g roma tomaten, in stukjes
- 1 courgette of 450 gr diepvries spinazie
- 4-6 el rode pesto (~ potje 190 g)
- 1 bakje/potje carbonara pastasaus (225 g)
- pak lasagnebladen of verse (pasta, 250 g)
- 1 pakjes gerookte zalmsnippers (a 100 g)
- 250 g zalmfilet, in dunne plakjes
- 75 g pizzakaas
optioneel
- extra blikje tomatenblokjes
|
Bereiden
Voorbereiding
- Ontdooi de spinazie vooraf en laat wat uitlekken.
- Roer de carbonarasaus los met 4-6 el water.
- Snij de tomaten in 8 achten, de courgette in blokjes of plakjes, snipper de ui, maak de knoflook schoon
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min.
- Voeg de tomaat toe en bak 10 min. op laag vuur.
- Pers de knoflook uit boven de tomatensaus
- Roer de pesto door de tomatensaus
- Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Bedek de bodem van de ovenschaal met wat tomatensaus
- Maak steeds laagjes van achtereenvolgens
- lasagnebladen
- een deel tomatensaus
- een deel courgettteblokjes of spinazie
- een deel zalmfilet of zalmsnippers
- een deel carbonarasaus.
Zorg wel dat je nog tomaten- en cabonarasaus over houd voor bovenop!
- Als laatste laag op de lasagnebladen de rest van de tomaten- en cabonarasaus en bestrooi met de kaas.
Bakken
- Bak de lasagne ca. 35 min. in het midden van de oven.
|