La­sag­ne met ri­cot­ta, spi­na­zie en ge­rook­te zalm

La­sag­ne met ri­cot­ta, spi­na­zie en ge­rook­te zalm

Plaatje

Bereidingstijd

15 min. bereiden
60 min. wachten
30 min. oventijd

Ingrediënten

(4 personen)

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 600 g gewassen bladspinazie
  • 75 g geraspte oude kaas
  • 250 g ricotta (kaas)
  • 12 bladen lasagnebladen
  • 100 ml melk
  • 1 tl nootmuskaat
  • 2 schalen warmgerookte zalmsteaks (4 smalle filets)
  • 2 tomaten
  • Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

 

  1. Oven voorverwarmen op 175 °C.
  2. Snipper de ui. 
  3. In wok olie verhitten en ui 2-3 min. zachtjes fruiten. 
  4. Spinazie in gedeelten erdoor scheppen en op hoog vuur laten slinken. 
  5. Spinazie met spatel tegen wand van wok drukken en overtollig vocht uit wok scheppen of gieten.
  6. De helft van de ricotta en geraspte kaas door spinazie scheppen.
  7. In ovenschaal lagen maken van 3-4 lasagnebladen, spinazie en zalm; eindigen met lasagne. 
  8. Rest van ricotta loskloppen met melk, zout, peper en nootmuskaat.
  9. Dit mengsel over laatste lasagnelaag uitstrijken. 
  10. Rest van de zalm in stukjes over de lasagna verdelen.
  11. Tomaten in plakjes snijden, erop leggen en bestrooien met peper. 
  12. Rest van kaas over schotel strooien.
  13. Laten afkoelen, schaal met plasticfolie afdekken en tot gebruik (maar minstens 1 uur) in koelkast zetten.
  14. Ovenschaal op rooster in midden van oven zetten en lasagne met folie 20 min. bakken.
  15. Daarna de folie verwijderen en in ca. 10 min. goudbruin en gaar laten worden.

  Bron: Allerhande

Reacties zijn gesloten.