Ingrediënten
(4 personen)
- 2 el olijfolie
- 1 ui
- 600 g gewassen bladspinazie
- 75 g geraspte oude kaas
- 250 g ricotta (kaas)
- 12 bladen lasagnebladen
- 100 ml melk
- 1 tl nootmuskaat
- 2 schalen warmgerookte zalmsteaks (4 smalle filets)
- 2 tomaten
- Keukenspullen
- ovenschaal (20 x 30 cm)
|
Bereiden
- Oven voorverwarmen op 175 °C.
- Snipper de ui.
- In wok olie verhitten en ui 2-3 min. zachtjes fruiten.
- Spinazie in gedeelten erdoor scheppen en op hoog vuur laten slinken.
- Spinazie met spatel tegen wand van wok drukken en overtollig vocht uit wok scheppen of gieten.
- De helft van de ricotta en geraspte kaas door spinazie scheppen.
- In ovenschaal lagen maken van 3-4 lasagnebladen, spinazie en zalm; eindigen met lasagne.
- Rest van ricotta loskloppen met melk, zout, peper en nootmuskaat.
- Dit mengsel over laatste lasagnelaag uitstrijken.
- Rest van de zalm in stukjes over de lasagna verdelen.
- Tomaten in plakjes snijden, erop leggen en bestrooien met peper.
- Rest van kaas over schotel strooien.
- Laten afkoelen, schaal met plasticfolie afdekken en tot gebruik (maar minstens 1 uur) in koelkast zetten.
- Ovenschaal op rooster in midden van oven zetten en lasagne met folie 20 min. bakken.
- Daarna de folie verwijderen en in ca. 10 min. goudbruin en gaar laten worden.
|