Ingrediënten
(per persoon)
- 4 gezouten ansjovisfilets
- 100 gram tonijn, vers of uit een blikje (op water)
- 1 ei, halfzacht gekookt en in parten gesneden
- 1 handje vol sla
- 1 eetlepel rodewijnazijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 teen knoflook, fijngemalen
- 100 gram haricots verts, kort beetgaar gekookt
- 1 grote trostomaat, in blokjes gesneden
- 6 zwarte olijven
- halve rode ui, in dunne ringen gesneden
- versgemalen peper en zout
- 1 vastkokende aardappel, gekookt en in parten gesneden
|
Bereiden
- Als je de salade met verse tonijn maakt, grill dan allereerst de tonijn om en om 1 minuut.
- Leg dan de sla op een mooi bord.
- Strooi daar vervolgens de tomaat, de haricot verts, de rode ui en de ansjovis op.
- Vervolgens leg je daar de tonijn, het ei, de zwarte olijven en eventueel de aardappel op.
- Meng vervolgens voor de dressing de azijn, olijfolie, knoflook, versgemalen peper en zout door elkaar en druppel deze dressing over de salade.
Serveer de salade direct. |