Klassieke salade Niçoise. 

Klassieke salade Niçoise. 

 

Bereidingstijd

20 minuten

Tonijnsalade zoals ‘ie hoort! Een klassieker onder de salades: een combinatie van vis, groente en ei. Het gerecht is genoemd naar de Franse stad Nice.

Ingrediënten

(per persoon)

  • 4 gezouten ansjovisfilets
  • 100 gram tonijn, vers of uit een blikje (op water)
  • 1 ei, halfzacht gekookt en in parten gesneden
  • 1 handje vol sla
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 teen knoflook, fijngemalen
  • 100 gram haricots verts, kort beetgaar gekookt
  • 1 grote trostomaat, in blokjes gesneden
  • 6 zwarte olijven
  • halve rode ui, in dunne ringen gesneden
  • versgemalen peper en zout
  • 1 vastkokende aardappel, gekookt en in parten gesneden

Bereiden

  1. Als je de salade met verse tonijn maakt, grill dan allereerst de tonijn om en om 1 minuut.
  2. Leg dan de sla op een mooi bord.
  3. Strooi daar vervolgens de tomaat, de haricot verts,  de rode ui en de ansjovis op.
  4. Vervolgens leg je daar de tonijn, het ei, de zwarte olijven en eventueel de aardappel op.
  5. Meng vervolgens voor de dressing de azijn, olijfolie, knoflook, versgemalen peper en zout door elkaar en druppel deze dressing over de salade.

Serveer de salade direct.

 

Bron: Chickslovefood.com

Reacties zijn gesloten.