Kippenpastei

Kippenpastei

Kippenpastei s

Bereidingstijd

60- 70 minuten

Lekker met een verse sla

en een mango baverois als toetje!

Ingrediënten

(4 personen)

  • 300 gram gemarineerde kipfilet, in kleine stukjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 2 tomaten, gepeld en in stukjes gesneden
  • 3/4 kip bouillon tablet
  • 100 ml water
  • 100 gram diepvries doperwten
  • 1 kleine winterwortel in kleine stukjes gesneden
  • 2 zoetzure augurken in stukjes gesneden
  • 1-2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 pakje diepvries bladerdeeg
  • 3 hardgekookte eieren in plakjes
  • 1 losgeklopt ei
  • olie
  • Z+P
  • 1 ovenschaal /bakblik 20 * 30 ingevet

Optioneel:

  • 300 gram gekookte aardappels in blokjes, als extra vulling

 

Bereiden

  1. Bereid alle ingrediënten voor.
  2. Verhit olie in een bakpan en bak hierin de stukjes kip, ui en knoflook met peper.
  3. Voeg de tomatenblokjes, bouillonblokje en water toe en sudder voor 10 minuten.
  4. Voeg doperwten, wortelblokjes, stukjes augurk en gehakte peterselie toe en roerbak 4-5 minuten zodat het vocht iets verdampt.
  5. Optioneel: meng de aardappelblokjes door het groente/kip mengsel
  6. Verwarm de oven voor op 200 C
  7. Bekleed het ingevette bakblik met de helft van bladerdeegplakjes, ongeveer 1 cm over de rand laten uitsteken.
  8. Prik de bodem met een vork in.
  9. Leg de vulling op de bodem. Strooi nog wat zout en peper over de vulling.
  10. Verdeel de eierplakjes er overheen.
  11. Vorm van de rest van het bladerdeeg een deksel op de vulling en druk de deegranden tegen elkaar.
  12. Prik het deksel in en snijd er een aantal sneden in.
  13. Bestrijk met het losgeklopte ei.
  14. Bak de pastei mooi bruin in 25-30 minuten

 

 

 

  Bron: Ditjes en Datjes Juli 2014

Reacties zijn gesloten.