|
Bereidingstijd
60- 70 minuten
Lekker met een verse sla
en een mango baverois als toetje!
|
Ingrediënten
(4 personen)
- 300 gram gemarineerde kipfilet, in kleine stukjes gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, gesnipperd
- 2 tomaten, gepeld en in stukjes gesneden
- 3/4 kip bouillon tablet
- 100 ml water
- 100 gram diepvries doperwten
- 1 kleine winterwortel in kleine stukjes gesneden
- 2 zoetzure augurken in stukjes gesneden
- 1-2 eetlepels gehakte peterselie
- 1 pakje diepvries bladerdeeg
- 3 hardgekookte eieren in plakjes
- 1 losgeklopt ei
- olie
- Z+P
- 1 ovenschaal /bakblik 20 * 30 ingevet
Optioneel:
- 300 gram gekookte aardappels in blokjes, als extra vulling
|
Bereiden
- Bereid alle ingrediënten voor.
- Verhit olie in een bakpan en bak hierin de stukjes kip, ui en knoflook met peper.
- Voeg de tomatenblokjes, bouillonblokje en water toe en sudder voor 10 minuten.
- Voeg doperwten, wortelblokjes, stukjes augurk en gehakte peterselie toe en roerbak 4-5 minuten zodat het vocht iets verdampt.
- Optioneel: meng de aardappelblokjes door het groente/kip mengsel
- Verwarm de oven voor op 200 C
- Bekleed het ingevette bakblik met de helft van bladerdeegplakjes, ongeveer 1 cm over de rand laten uitsteken.
- Prik de bodem met een vork in.
- Leg de vulling op de bodem. Strooi nog wat zout en peper over de vulling.
- Verdeel de eierplakjes er overheen.
- Vorm van de rest van het bladerdeeg een deksel op de vulling en druk de deegranden tegen elkaar.
- Prik het deksel in en snijd er een aantal sneden in.
- Bestrijk met het losgeklopte ei.
- Bak de pastei mooi bruin in 25-30 minuten
|
Bron: Ditjes en Datjes Juli 2014