Ingrediënten
(4 personen)
- 500 gram kipfilet in reepjes
- 2 eetlepel olijfolie
- > 300 gram gesneden uien (6 grote uien, fijn gesneden)
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 1 kippenbouillontablet
- 300 ml water
- 1 potje (demi) crème fraîche (haal van te voren uit koelkast!)
- zout
- versgemalen peper
|
Bereiden
- Verhit de olie in een wok (of braadpan) en roerbak de uien met de basterdsuiker goudbruin.
- Voeg de reepjes kip toe en roerbak ze 1 minuut mee.
- Voeg 3 dl water, de verkruimelde bouillontablet en de crème fraîche toe en breng al roerende aan de kook.
- Laat de hachee een aantal minuten zachtjes pruttelen tot de kip en uien gaar zijn.
- Breng op smaak met zout en peper.
Tip:
- Roer vooraf door de crème fraîche een beetje warm water, dit helpt tegen het schiften.
- Maak de saus eventueel wat dikker door wat aardappelmeel (opgelost in een beetje water) te gebruiken.
|