Kipgumbo met pompoen

Kipgumbo met pompoen

Kipgumbo met Pompoen

Bereidingstijd

30 minuten

Lekker pittig!

Ingrediënten

(4 personen)

  • 300 g rijst
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 (fles)pompoen
  • 400 g kipfilet
  • 4 el bloem
  • zonnebloemolie
  • 2 tl cajunkruiden
  • 2 tl paprikapoeder
  • 4 rijpe pomodori tomaten
  • 500 ml water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 bosje bladpeterselie

Bereiden

 

  1. Kook de rijst.
  2. Pel en snipper de uien grof.
  3. Pel en snijd de knoflook fijn.
  4. Verwijder de harde draden van de bleekselderij. Snijd de bleekselderij in gelijke stukken.
  5. Schil de pompoen. Halveer de pompoen in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de pompoen in blokjes.
  6. Snijd de kipfilet in blokjes.
  7. Verdeel de bloem over de kipfilet en meng deze.
  8. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de uien, knoflook, cajunkruiden en de paprikapoeder circa 2 minuten.
  9. Voeg de bleekselderij, pompoen en de kipfilet toe en bak circa 5 minuten mee.
  10. Schenk het water erbij en voeg het kippenbouillonblokje toe.
  11. Breng aan de kook. Laat het geheel met de deksel op de pan circa 8 minuten garen
  12. Snijd de tomaten in blokjes, voeg toe aan de gumbo en warm kort door.
  13. Snijd de peterselie fijn en roer deze door de gumbo.
  14. Serveer de gumbo over de rijst.

 

Bron: 24kitchen

Reacties zijn gesloten.