Ingrediënten
(4 personen)
- 300 g rijst
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 4 stengels bleekselderij
- 1 (fles)pompoen
- 400 g kipfilet
- 4 el bloem
- zonnebloemolie
- 2 tl cajunkruiden
- 2 tl paprikapoeder
- 4 rijpe pomodori tomaten
- 500 ml water
- 1 kippenbouillonblokje
- 1 bosje bladpeterselie
|
Bereiden
- Kook de rijst.
- Pel en snipper de uien grof.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verwijder de harde draden van de bleekselderij. Snijd de bleekselderij in gelijke stukken.
- Schil de pompoen. Halveer de pompoen in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de pompoen in blokjes.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verdeel de bloem over de kipfilet en meng deze.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de uien, knoflook, cajunkruiden en de paprikapoeder circa 2 minuten.
- Voeg de bleekselderij, pompoen en de kipfilet toe en bak circa 5 minuten mee.
- Schenk het water erbij en voeg het kippenbouillonblokje toe.
- Breng aan de kook. Laat het geheel met de deksel op de pan circa 8 minuten garen
- Snijd de tomaten in blokjes, voeg toe aan de gumbo en warm kort door.
- Snijd de peterselie fijn en roer deze door de gumbo.
- Serveer de gumbo over de rijst.
|