Jambalaya

Jambalaya

jambalaya

Bereidingstijd

45 minuten

Jambalaya is een gerecht uit Louisiana en is een mengelmoes van Spaanse en Franse invloeden.

Ingrediënten

(4 personen)

  • 250 gr chorizo
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olie
  • 50 g bloem
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 groene paprika’s
  • 250 gr (diepvries) sperziebonen
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 el cajunkruiden
  • 300 gr kippendijtjes of kipfiletreepjes
  • 750 ml kippenbouillon
  • 200 gr rijst

Bereiden

  1. Snijd de chorizo in kleine blokjes en de uien en knoflook heel fijn, houd dit apart.
  2. Snijd alvast overige groenten in gelijke stukjes, doe deze bij elkaar in een schaal voor later gebruik.
  3. Verwarm de olie in een diepe pan en bak de chorizo goed uit. 
  4. Giet het vet af maar laat 2 eetlepels achter in de pan.
  5. Doe de knoflook en ui erbij en roer de bloem er dan door heen.
  6. Laat even nagaren.

  7. Verwarm de zonnebloemolie in een braadpan en bak de kippendijtjes/reepjes aan.
  8. Strooi de cajunkruiden erover.
  9. Voeg dan de Chorizomengsel en de gesneden groenten erbij.
  10. Schenk de bouillon hierop en roer de rijst er doorheen.
  11. Breng aan de kook.
  12. Laat de jambalaya met een deksel in ongeveer 20 minuten op een laag vuur gaar worden.

  13. Breng op smaak met peper en zout.

  Bron: Caat kookt AD

 

 

Reacties zijn gesloten.