Ingrediënten
(4 personen)
- 250 gr chorizo
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 2 el olie
- 50 g bloem
- 2 stengels bleekselderij
- 2 groene paprika’s
- 250 gr (diepvries) sperziebonen
- 4 el zonnebloemolie
- 1 el cajunkruiden
- 300 gr kippendijtjes of kipfiletreepjes
- 750 ml kippenbouillon
- 200 gr rijst
|
Bereiden
- Snijd de chorizo in kleine blokjes en de uien en knoflook heel fijn, houd dit apart.
- Snijd alvast overige groenten in gelijke stukjes, doe deze bij elkaar in een schaal voor later gebruik.
- Verwarm de olie in een diepe pan en bak de chorizo goed uit.
- Giet het vet af maar laat 2 eetlepels achter in de pan.
- Doe de knoflook en ui erbij en roer de bloem er dan door heen.
- Laat even nagaren.
- Verwarm de zonnebloemolie in een braadpan en bak de kippendijtjes/reepjes aan.
- Strooi de cajunkruiden erover.
- Voeg dan de Chorizomengsel en de gesneden groenten erbij.
- Schenk de bouillon hierop en roer de rijst er doorheen.
- Breng aan de kook.
- Laat de jambalaya met een deksel in ongeveer 20 minuten op een laag vuur gaar worden.
- Breng op smaak met peper en zout.
|