Jam​ba​laya met tro​pisch fruit (tip van Desiree)

Jam​ba​laya met tro​pisch fruit (tip van Desiree)

Jam​ba​laya

Bereidingstijd

30 minuten

Jambalaya is een gerecht uit Louisiana en is een mengelmoes van Spaanse en Franse invloeden.

Ingrediënten

(4 personen)

  • 200 g kipfilet, in stukjes
  • 1 el cajunkruiden (potje 50 g)
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1/2 chorizo (worst, a 250 g)
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 pak gele rijst (325 g)
  • 200 g tuinerwten extra fijn (pak 450 g, diepvries)
  • 1 blik tropische fruitcocktail op siroop (411 g), uitgelekt

Bereiden

  1. Meng de kip met de cajunkruiden, knoflook en 1 el olie.
  2. Verwijder het vel van de chorizo en snijd de worst in plakjes.
  3. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de chorizo, ui en paprika 5 min.
  4. Voeg de rijst en 550 ml water toe.
  5. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 3 min. koken.
  6. Voeg de bevroren tuinerwten toe en laat nog 5 min. koken.
  7. Draai als de rijst gaar is het vuur uit.
  8. Verhit een pan met antiaanbaklaag en bak de kip in 5 min. rondom bruin.
  9. Meng de kip en het fruit door de rijst en laat met de deksel op de pan nog 5 min. staan.
  10. Serveer met een frisse groene salade.

 

Voedingswaarde: 620 kcal

Bron: Allerhande Recepten

 

 

Reacties zijn gesloten.