|
Bereidingstijd
30 minuten
Jambalaya is een gerecht uit Louisiana en is een mengelmoes van Spaanse en Franse invloeden.
|
Ingrediënten
(4 personen)
- 200 g kipfilet, in stukjes
- 1 el cajunkruiden (potje 50 g)
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 2 el zonnebloemolie
- 1/2 chorizo (worst, a 250 g)
- 2 uien, gesnipperd
- 1 rode paprika, in stukjes
- 1 pak gele rijst (325 g)
- 200 g tuinerwten extra fijn (pak 450 g, diepvries)
- 1 blik tropische fruitcocktail op siroop (411 g), uitgelekt
|
Bereiden
- Meng de kip met de cajunkruiden, knoflook en 1 el olie.
- Verwijder het vel van de chorizo en snijd de worst in plakjes.
- Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de chorizo, ui en paprika 5 min.
- Voeg de rijst en 550 ml water toe.
- Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 3 min. koken.
- Voeg de bevroren tuinerwten toe en laat nog 5 min. koken.
- Draai als de rijst gaar is het vuur uit.
- Verhit een pan met antiaanbaklaag en bak de kip in 5 min. rondom bruin.
- Meng de kip en het fruit door de rijst en laat met de deksel op de pan nog 5 min. staan.
- Serveer met een frisse groene salade.
|
Voedingswaarde: 620 kcal
Bron: Allerhande Recepten