Italiaanse gehaktballetjes met quinoa

Italiaanse gehaktballetjes met quinoa

Italiaanse gehaktballetjes met quinoa

Bereidingstijd

30 minuten

Ingrediënten

(4 personen)

  • 400 g quinoa
  • 3 teentjes knoflook
  • 0.5 bos oregano
  • 0.5 bos bladpeterselie
  • 75 g Pecorino (Italiaanse zoute harde kaas)

  • 400 g rundergehakt

  • 1 ei

  • 1 el paneermeel

  • olijfolie om in te bakken

  • 1 sjalot

  • 1 rode paprika

  • 400 g cherrytomaten

  • 140 g tomatenpuree

  • 1 eI suiker

  • olijfolie extra vierge

  • 1 bos basilicum

 

Extra nodig

  • staafmixer

Bereiden

Quinoa

  1. Kook de quinoa met een takje oregano gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Breng op smaak met olijfolie, een beetje zout en versgemalen peper.

Italiaanse gehaktballetjes

  1. Pel en pers een derde van de knoflook fijn met een knoflookpers.
  2. Ris en snijd de oregano.
  3. PIuk en snijd de peterselie fijn.
  4. Rasp de pecorino.
  5. Meng in een kom het gehakt met de knoflook, oregano, ei, een beetje zout, versgemalen peper en paneermeel.
  6. Vorm gehaktballetjes ter grootte van een pingpongbal.
  7. Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan en bak de gehaktballetjes circa 5 minuten.
  8. Haal de gehaktballetjes uit de pan en leg op een bord.

Saus

  1. Pel en snipper de sjalot.
  2. Pel en snijd de resterende knoflook.
  3. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine stukjes.
  4. Halveer de cherrytomaatjes.
  5. Verhit een scheutje olijfolie in de bakpan.
  6. Bak de knoflook, paprika, cherrytomaatjes, sjalot en tomatenpuree circa 5 minuten.
  7. Breng op smaak met de suiker, een beetje zout, versgemalen peper en een scheutje olijfolie extra vierge.
  8. Pluk de basilicum en roer door de saus.
  9. Pureer de saus met de staafmixer.
  10. Schep de gehaktballen terug in de saus.

Serveren

Verdeel de quinoa en de gehaktballetjes in tomatensaus over borden.

  Bron: 24Kitchen – Roberta Pagnier

Reacties zijn gesloten.