|
Bereidingstijd
30 minuten |
Ingrediënten
(4 personen)
Extra nodig
|
Bereiden
Quinoa
- Kook de quinoa met een takje oregano gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Breng op smaak met olijfolie, een beetje zout en versgemalen peper.
Italiaanse gehaktballetjes
- Pel en pers een derde van de knoflook fijn met een knoflookpers.
- Ris en snijd de oregano.
- PIuk en snijd de peterselie fijn.
- Rasp de pecorino.
- Meng in een kom het gehakt met de knoflook, oregano, ei, een beetje zout, versgemalen peper en paneermeel.
- Vorm gehaktballetjes ter grootte van een pingpongbal.
- Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan en bak de gehaktballetjes circa 5 minuten.
- Haal de gehaktballetjes uit de pan en leg op een bord.
Saus
- Pel en snipper de sjalot.
- Pel en snijd de resterende knoflook.
- Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine stukjes.
- Halveer de cherrytomaatjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in de bakpan.
- Bak de knoflook, paprika, cherrytomaatjes, sjalot en tomatenpuree circa 5 minuten.
- Breng op smaak met de suiker, een beetje zout, versgemalen peper en een scheutje olijfolie extra vierge.
- Pluk de basilicum en roer door de saus.
- Pureer de saus met de staafmixer.
- Schep de gehaktballen terug in de saus.
Serveren
Verdeel de quinoa en de gehaktballetjes in tomatensaus over borden.
|
Bron: 24Kitchen – Roberta Pagnier