Ingrediënten
(4 personen)
Italiaanse courgette-gehaktschotel
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 300 g half-om-half gehakt
- 1 ei
- 1 el ketchup
- olijfolie om in te bakken
- 2 courgettes
- 1 bol mozzarella
- 1 el Italiaanse kruiden
Snelle bruschetta’s
- 4 tomaten
- 0.5 bosje basilicum
- 75 g rucola
- olijfolie extra vergine
- 1 teentje knoflook
- 8 volkoren beschuiten
Extra nodig
|
Bereiden
Italiaanse courgette-gehaktschotel
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Pel en snipper de ui.
- Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
- Meng het gehakt met ei, ketchup, ui en paprika en breng op smaak met een beetje zout en peper.
- Verdeel het gehakt over de bodem van een met olie ingevette ovenschaal.
- Snijd de courgettes in niet te dikke plakjes.
- Snijd de mozzarella in dunne plakjes.
- Verdeel de plakken courgette en mozzarella dakpansgewijs over de ovenschaal. Bestrooi met Italiaanse kruiden.
- Schuif de ovenschotel in de oven en bak in circa 20 minuten gaar.
Snelle bruschetta’s
- Snijd de tomaten in blokjes. Pluk en scheur de blaadjes basilicum.
- Meng de tomaten met de basilicum, rucola, scheutje olijfolie extra vergine en breng op smaak met een beetje zout en peper.
- Pel en halveer de knoflook. Wrijf de beschuiten in met knoflook.
- Verdeel het tomatenmengsel over de beschuiten.
Serveren
Verdeel de courgette-gehaktschotel over de borden. Serveer met de snelle bruschetta’s.
|