Italiaanse courgette-gehaktschotel

Italiaanse courgette-gehaktschotel

Italiaanse courgette gehaktschotel crop

Bereidingstijd

30 minuten

 

Ingrediënten

(4 personen)

Italiaanse courgette-gehaktschotel

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 300 g half-om-half gehakt
  • 1 ei
  • 1 el ketchup
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 courgettes
  • 1 bol mozzarella
  • 1 el Italiaanse kruiden

Snelle bruschetta’s

  • 4 tomaten
  • 0.5 bosje basilicum
  • 75 g rucola
  • olijfolie extra vergine
  • 1 teentje knoflook
  • 8 volkoren beschuiten

Extra nodig

  • ovenschaal

Bereiden

Italiaanse courgette-gehaktschotel

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Pel en snipper de ui.
  3. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
  4. Meng het gehakt met ei, ketchup, ui en paprika en breng op smaak met een beetje zout en peper.
  5. Verdeel het gehakt over de bodem van een met olie ingevette ovenschaal.
  6. Snijd de courgettes in niet te dikke plakjes.
  7. Snijd de mozzarella in dunne plakjes.
  8. Verdeel de plakken courgette en mozzarella dakpansgewijs over de ovenschaal. Bestrooi met Italiaanse kruiden. 
  9. Schuif de ovenschotel in de oven en bak in circa 20 minuten gaar.

Snelle bruschetta’s

  1. Snijd de tomaten in blokjes. Pluk en scheur de blaadjes basilicum.
  2. Meng de tomaten met de basilicum, rucola, scheutje olijfolie extra vergine en breng op smaak met een beetje zout en peper.
  3. Pel en halveer de knoflook. Wrijf de beschuiten in met knoflook.
  4. Verdeel het tomatenmengsel over de beschuiten.

Serveren

Verdeel de courgette-gehaktschotel over de borden. Serveer met de snelle bruschetta’s.

  Bron: 24kitchen

Reacties zijn gesloten.