Harira (Maaltijdsoep)

Harira (Maaltijdsoep)

Plaatje

Bereidingstijd

75 minuten (+ eventueel 4 uur weektijd)

Ingrediënten

(4 personen)

  • 150 g rauwe kikkererwten of blikje kikkererwten
  • 200 g runderpoulet in blokjes
  • 100 ml olijfolie om in te bakken
  • 2  uien
  • 6  tomaten
  • 0.5 bos bladpeterselie
  • 0.5 bos koriander
  • 0.5 bos selderij
  • 2 l water
  • 100 g groene linzen
  • 1 tl zwarte peper
  • 0.5 tl kurkuma
  • 1 tl gemberpoeder
  • saffraandraadjes
  • 100 g vermicelli
  • 40 g bloem

Extra nodig

  • soeppan
  • foodprocessor

Bijgerecht

  • Dadels
  • Brood

Bereiden

  1. Overgiet de kikkererwten met heet water en laat circa 4 uur staan en spoel de kikkererwten daarna af.
    of
    Giet de kikkererwten uit blik/pot af
  2. Optioneel: Pak een geweekte kikkererwt tussen duim en wijsvinger en knijp een klein beetje zodat het velletje verwijderd wordt.
    Gooi de velletjes weg.
  3. Verhit de olie in een soeppan en bak het vlees bruin.
  4. Pel de uien.
  5. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd een kruisje in de onderkant van elke tomaat. Ontvel de tomaten door ze even onder te dompelen in een pan met kokend water en af te spoelen onder ijskoud water. De velletjes zijn nu makkelijk te verwijderen.
  6. Maal in een foodprocessor de tomaten, uien, peterselie, koriander en selderij fijn.
  7. Voeg de gemalen tomaten en kruiden toe aan het gebakken vlees.
  8. Bak 2 minuten mee, voeg het water toe en breng aan de kook.
  9. Voeg de linzen, kikkererwten en specerijen toe en breng het geheel op laag vuur aan de kook.
  10. Voeg, als de kikkererwten en het vlees na circa 1 uur gaar zijn, al roerend de vermicelli toe.
  11. Maak van de bloem en een scheutje koud water een papje (‘dikke Willem’) en voeg dit al roerend toe aan de soep voor de binding.
  12. Laat de soep al roerend 4 minuten koken zodat de harira bindt.

 

Bron: 24Kitchen Chef Mourin

Reacties zijn gesloten.