Groninger Mosterdsoep
Dit recept is geschikt voor: 5-6 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 30 min
Ingrediënten:
- 50 gram boter
- 60 gram bloem
- 1/8 liter room
- 1 – 1,2 liter bouillon
- 2 eetlepels Groninger Mosterd (grove, met pitjes)
- ½ bakje spekjes
- 1 kleine prei (in ringen)
- De boter smelten, maar niet kleuren.
Bereidingswijze:
- De bloem toevoegen, en met een houten lepel roeren. Zet de roux op een zacht vuur en laat hem 10 min. garen.
- De bouillon verwarmen en beetje bij beetje bij de roux gieten en glad roeren met een klutser.
- Onder voortdurend roeren 10 min. laten koken.
- De soep eventueel door een zeef halen.
- Groninger mosterd toevoegen
- Vlak voor het serveren de room toevoegen en niet meer laten koken.
- Voor de smaak spekjes en preiringetjes toevoegen.