Groninger Mosterdsoep

Groninger Mosterdsoep

mosterdsoep

 

Dit recept is geschikt voor: 5-6 personen

Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 30 min

 

 

 

 

Ingrediënten:

  • 50 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 1/8 liter room
  • 1 – 1,2 liter bouillon
  • 2 eetlepels Groninger Mosterd (grove, met pitjes)
  • ½ bakje spekjes
  • 1 kleine prei (in ringen)
  • De boter smelten, maar niet kleuren.

 

Bereidingswijze:

  • De bloem toevoegen, en met een houten lepel roeren. Zet de roux op een zacht vuur en laat hem 10 min. garen.
  • De bouillon verwarmen en beetje bij beetje bij de roux gieten en glad roeren met een klutser.
  • Onder voortdurend roeren 10 min. laten koken.
  • De soep eventueel door een zeef halen.
  • Groninger mosterd toevoegen
  • Vlak voor het serveren de room toevoegen en niet meer laten koken.
  • Voor de smaak spekjes en preiringetjes toevoegen.
Reacties zijn gesloten.